Första söndagen i fastan

Colettes blogg»
Hej  allihopa,
Nu har Fastan börjat och jag älskar hur Fr. Johnny skriver till oss. Bland annat säger han till oss den här veckan: "Christ calls us to believe the Good News. This means to live the Good News, to practice being happy to bring joy and peace and healing to all those we live with and those we meet/ Kristus kallar oss att tro på det Glada Bu....

Kära vänner!
På onsdag börjar vi fastan och på onsdag är det ”alla hjärtans dag”. Det är en konstig mix i år av kalenderdagar, men kanske är det en betydelsefull blandning för oss. Jag föreslår att det är en uppmaning att i år fokusera på fastetiden, samt att fira och njuta av er kärlek till varandra i äktenskap och i familjelivet på ett alldeles speciellt sätt. Koncentrera er på att göra de sex fasteveckorna till en tid till att återställa och utveckla äktenskapets romantik på alla sätt ni kan komma på, så att påsken kan bli en underbar tid för glädje i Gud kärlek. Ni är i mina böner att Gud ska välsigna er och alla era nära och kära på den här tiden.
Johnny  

18 - 24 februari,  Guds rike är nära
Jesus sa: "Omvänd er och tro evangelium". Denna Kristi kallelse i början av fastan bestämmer dagordningen för de kommande sex veckorna. Det första vi måste göra är "ånger och omvändelse". Vad betyder det för oss? Det betyder helt enkelt att "släppa taget" – släppa taget om saker och sätt att leva på, som begränsar vår frihet att älska Gud med hela vårt hjärta och kraft och vår nästa som oss själva. För det andra kallar Kristus oss till att "tro evangelium". Det innebär att leva evangeliet, att öva oss att vara lyckliga, att ge glädje och frid, helande till alla dem vi lever med och de vi träffar. Detta har uppenbart stora konsekvenser för gifta par i deras relationer; för familjer i deras liv tillsammans och för varje församlingsgemenskap. Fastan handlar inte bara om att ge upp saker, utan snarare om att själv förändras på ett sätt som kan att ge livet till andra. Sex veckors övning bör göra en stor skillnad i våra liv.

DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att förstå meningen
med din sons död och uppståndelse,
genom vår delaktighet av fastan
och lär oss att reflektera det i vårt äktenskap.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är  på var sitt håll
 
Herre, gör oss värdiga den kärlek vi delar
i vårt äktenskap och familjeliv.
Må din närvaro hos oss
hjälpa till att förändra våra liv.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, du förökar vår tro och vårt hopp,
och fördjupar vår kärlek genom ditt ord till oss.
Hjälp oss att leva  genom ditt ord,
och söka allt som är gott och livgivande i vårt äktenskap.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.

Aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:
På vilket sätt kan du få din fru/make att känna sig speciell denna vecka? Planera väl och fullfölj din plan.
För andra: Tänk på en släkting eller vän som du inte har haft kontakt med under en tid. Ta kontakt med den personen den här veckan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter