Tjugonde söndagen under året

Kära vänner,
Jag njuter av ett par dagars paus i Carndonagh, Co. Donegal för närvarande och ser fram emot att åka till Dublin nästa vecka för "World Meeting of Families" och närvaron av påven Francis i slutet av nästa vecka. Det här är livet!! Som alltid är ni i mina tankar och böner.
Om ni är i Dublin nästa vecka, vänligen var med oss ​​vid Redemptoristernas stånd för en timmes bön för äktenskap och familjeliv 13.00 - 14.00 onsdag - fredag. Det skulle vara bra att ha er där och att träffa er. Redemptoriststernas stånd finns vid 171-173 i RDS.
Under tiden låt oss hålla allt i våra böner att detta världsmöte för familjer kommer att bli en vecka att komma ihåg, för oss alla i Irland. Gud välsigne er och alla era nära och kära.
Johnny
 

19 augusti - 25: e Alla som äter detta bröd kommer att leva för evigt
Jesus sade till folket: "Den som äter detta bröd kommer att leva för evigt". Att leva för evigt är en längtan i varje mänskligt hjärta. Och ändå är döden en del av varje mänskligt liv. Jesus avslöjar dock att döden inte är slutet, utan bara början på det nya livet och han har väglett oss genom sin uppståndelse. Han ger oss sin egen kropp och blod för att leda oss in i det eviga livet. Genom eukaristin är vi redan förenade med livet som kommer att vara för evigt, ett liv som vi är uppmanade att leva nu genom vår kärlek till Gud och för varandra. Eukaristiska människor är menade att vara människor som lever sitt liv fullt ut, människor som utstrålar hopp, människor som är kända för sin glädje och glädje att leva, människor som förlåter lätt och ofta, människor som för frid och lycka med sig till alla människors liv, vilka de möter.
DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Gud, vår Fader, vi tackar för vårt äktenskap.
Låt oss vi älska dig i alla saker och över allt
och nå den glädje du har förberett för oss
bortom all vår föreställning.
Detta ber vi om genom Kristus Vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är  på var sitt håll
Herre, acceptera vår kärlek i äktenskapet
och hjälpa oss att älska varandra ännu mer fullständigt.
Genom att erbjuda det du har gett oss
får vi ta emot gåvan av dig själv.
Detta ber vi om genom Kristus Vår Herre.


Kvälls och nattbön tillsammans
Barmhärtighetens gud, genom vårt äktenskaps sakrament
gör du oss till ett med Kristus
Genom att bli mer som han på jorden,
låt oss komma att dela hans ära i himlen.
Detta ber vi om genom Kristus Vår Herre

Aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hade ni den romantiska kvällen förra veckan? Om så är fallet, dela vad det betydde för dig i din kärlek. Om inte, planera en den här veckan och gläds av den!
För andra: Finns det någon förändring som du kan göra  när det gäller din planering för att ge mer tid till en annan person den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter