Tjugoåttonde söndagen under året

Kära vänner!
Veckorna verkar gå mycket snabbt för närvarande - de säger att det är ett gott tecken på att jag tycker om saker och ting!! Jag hoppas att ni och alla era nära och kära har det bra och att ni är säkra från alla hotande stormar.  Bifogat hittar ni mina inlägg för nästa vecka, 28 söndagen under året. Temat är vikten av tacksamhet i våra liv och särskilt i våra relationer i äktenskap och familjeliv. Det finns så mycket att vara tacksam för. Tyvärr finns det också så mycket att klaga över! Det senare är det som tar mycket av vår tid.
Nästa vecka har utmaningen att vända detta och fokusera på att utveckla en inställning av tacksamhet - och kanske kan vi öva på det den här veckan också!!

 Jag har blivit ombedd att be böner för Theresa som just har diagnostiserats med cancer i hennes äggstockar och hennes livmoder. Må Gud vara med henne i veckorna och månaderna framöver för att få henne genom detta lidande, och att Gud välsignar hennes familj och vänner så att de också kan hjälpa henne genom denna tid till läkning och frid.  Ni är i mina böner som alltid. Må Gud välsigna er alla  och era nära och kära i den kommande veckan. Fortsätt be för mig och för alla andra som får detta e-postmeddelande.

 Tacksägelse,  13 - 19 oktober  
Jesus sa: ”Har inte alla tio blivit rena? De andra nio, var är de? Det verkar som att ingen har kommit tillbaka för att tacka Gud, utom denna utlänning ”. En av de värsta upplevelserna i människors liv är att bli tagen för givet - och den är också en av de vanligaste. Det reducerar oss till att vara föremål för andras service och kan lätt resultera i bitterhet Men de som lider mest av otacksamhet är de som är otacksamma. De blir väldigt självcentrerade och förlorar gradvis kontakten med livets under. De kan inte lukta på blommornas skönhet eller höra fåglarnas underbara sång. De märker inte att solen skiner eller uppskattar storheten i de skiftande säsongerna och den storslagna världen vi lever i. De saknar den verkliga upplevelsen av att bli älskade. De lever döda. Kom till liv genom tacksamhet.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Herre, vår hjälp och vägledare,
gör din kärlek till grunden för våra liv.
Må vår kärlek till dig uttrycka sig självt
i vår iver att göra gott för andra.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, ta emot de böner och gåvor
vi erbjuder dig i tro och kärlek.
Låt vår hängivelse i äktenskapet föra oss till din ära.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.
  
Kvälls och nattbön tillsammans
Allsmäktige fader, din kärlek till oss
överträffar allt vårt hopp och våra drömmar.
Må vår kärlek till varandra ge oss en del i ditt liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.
Herre. Amen. 

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt tar du din fru eller make för givet? Hur kan du att ändra på det den här veckan?  
För andra: Tänk på en eller två personer som har gett dig mycket i ditt liv. Hur kan du tacka dem den här veckan? 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter