Trettiotredje söndagen under året

Kära vänner!
Det ser ut och känns mer och mer  för varje dag som om vintern har anlänt!  Jag hoppas att ni alla mår bra och är väl och redo för de kommande veckorna. Jag gillar den här tiden på året. Det är så annorlunda från vad som har varit tidigare och vi kan se fram emot vad som kommer härnäst. Under tiden  kan vi njuta av allt prat om julen och förberedelserna för det som redan har börjat!
Vänligen se min bifogade fil för nästa veckas parbön och nyhetsbrev.  Det är en skarp påminnelse om vad vi hör om farorna med klimatförändringarna och en uppmaning att ta detta på allvar. Men det är också ett rop av tro att komma ihåg att vi i slutändan  är i Guds händer.  Vårt ansvar är att göra nuet så bra som möjligt för varandra, särskilt i våra nära relationer i äktenskap och familjeliv och i vårt samhälle. Vi hör uppmaningen  om att ta hand om vårt gemensamma hem, i förundran av Guds skapelse.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag under den kommande veckan, som ni ocks är varje dag den här veckan.  Må Gud välsigna er och alla era nära och kära och hålla er skyddade från all skada.
Johnny

17 - 23 november, Guds triumf
 Jesus sade till sina lärjungar: "När ni hör talas om krig och revolutioner, var inte rädda".  Då och då kommer någon upp med skrämmande saker om världens undergång.  Det finns alltid människor som tror på dem.  Men det är inte vårt sätt som Kristi efterföljare. Vår uppgift är att förvandla världen genom kärlekens kraft.  Det finns många situationer i vår värld som vi inte direkt kan påverka, utom genom bön och genom att utöva vår makt att rösta för fred och människors rättigheter.  Men det finns situationer i världen som vi påverkas direkt av, och det är speciellt att vi lever ut vår tro på Kristus.  De nära relationerna i äktenskap och familjeliv måste vara så bra som vi kan göra dem och det är inom vår kontroll.  Den församling som vi tillhör är en plats där vi kan göra skillnad genom att engagera oss i världens behov.  
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader till allt som är gott
Håll oss trofasta i att tjäna dig genom vårt äktenskap,
för att få tjäna dig är vår varaktiga glädje.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt

Herre Gud låt gåvan av vkärleken i vårt äktenskap
som vi erbjuder dig igen denna vecka
öka vår kärlek till dig
och föra oss till evigt liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, må vi, som ett gift par, växa i kärlek till varandra
genom din Helige Andes kraft
så att alla som utgör våra liv kan
dras till att få veta om din kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen.
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: vad skulle du helst av allt ha velat säga till din fru/make i slutet av ditt liv?  Säg det den här veckan.
 För andra: Fnns det någon som du behöver försonas med?  Hur kan du göra det den här veckan?                    

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter