Heliga trefaldighets dag

Kära vänner!
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och följande vecka.  Detta är ett mycket speciellt tillfälle som vi firar den veckan, det handlar inte bara vår tro på Gud utan också om vår tro på Gud som uppenbaras för oss av Jesus Kristus, Gud som är tre personer i en Gud och som har gjort oss till hans avbild.  Det är fantastiskt. Det är också på ett sätt den första söndagen i den ordinarie tiden under året, och är en markör för oss om hur speciell vår tro är i vårt dagliga liv.
Ni är i mina böner varje dag att vår kärleks Gud välsignar er kärlek till varandra i äktenskapet och i ert familjeliv så att ni blir varse att den finns där, och särskilt att den sanne Guden uppenbaras och kan bli känd av världen.  Må Kristi frid vara med er i era hem och i alla era kärleksrelationer.  Fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny
 
PS Som ni kanske vet, vi har en högtidlig onlinenovena för att hedra Our Mother of Perpetual Help denna månad - 19-27 juni.  Den delas av vår kommunitet i Mt. St Alphonsus, Limerick och oss själva här i  Clonard.  Var snälla att få ut det  till alla dina vänner, och  skriv en litetn påminnelse för er själva.  Information om tider etc. kommer att finnas på webbplatsen  www.clonard.com och i sociala medier.  Tack.  

 7juni  – 13–  Kärlekens Gud
"Så älskade Gud världen att han utgav sin ende Son".  Är det inte fantastiskt hur lätt vi nöjer oss medvad som är mindre än vad som är möjligt?  Vi nöjer oss med det faktum att det finns en Gud i termer av tro.  Jesus säger oss att Gud inte bara existerar utan lever, älskar och brinner för oss – att Gud är tre i en.  Vår tro är en kallelse till en djup personlig kärlek till Gud så att vi kan lära känna livets underverk och fullhet.  Men vi nöjer oss också med livet när det bara är okej.  Jesus säger till oss att vi är underbara, vi är Guds älskade. Vi kallas in i en djup personlig kärlek till varandra i äktenskapet, i familjelivet och i vår trosgemenskap så att vi kan engagera oss i det äventyr i livet som leder oss in till evigt liv.  Utmaningen denna vecka är att öppna oss för förundran och spänning i livet och i kärleken.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
 Fader, du skickade oss ditt ord för att ge oss sanningen
och din Ande för att göra oss heliga.
Genom dem får vi veta mysteriet med ditt liv.
Hjälp oss att ära och prisa dig, en Gud av tre personer,
genom att förkunna och leva efter vår tro på dig
genom vår kärlek till varandra i äktenskapets sakrament.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre vår Gud, gör vårt äktenskap heligt,
och genom vår kärlek till varandra
gör oss till en perfekt gåva till dig.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Herre vår Gud, vi prisar dig, en treenighet av personer, en evig Gud.
Må vår tro och vår kärlek i äktenskapet
ge oss hälsa till kropp och själ.
Vi ber detta genom Kristus, Vår Herre.  Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Finns det några speciella stunder  i ert äktenskap som ni kan dela med varandra den här veckan?
 
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar med samhällsbyggande.  Hur kan ni som par hjälpa dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter