Femtonde söndagen under året

Kära vänner!
Igår, måndag, hade vi den första av våra mässor i Clonard som firades med en församling som var fysiskt närvarande. Vi tackar Gud att det gick så bra vilket den andra mässan i morse också gjorde. Det är fantastiskt att vi har kommit till denna punkt att vi kan gå vidare nu, även om det ännu finns många begränsningar i själva firandet. Som jag påpekade i morse har dessa restriktioner fastställts av staten, tolkats av biskoparna, men har införts av viruset. Därför måste vi fortsätta att vara så försiktiga som möjligt för att vara säkra i förhållande varandra under de kommande dagarna och veckorna.

Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och den kommande veckan. Återigen är det ett viktigt Guds ord till oss alla i äktenskap och familjeliv och i kyrkans gemenskap.  Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva. Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan.  Må Gud fortsätta att välsigna er och alla era nära och kära och hålla er säkra från all skada. 
Johnny

12  – 18 juli,  Vad är vi för slags människor?
"Men en del (frön) föll i god jord, och när det hade vuxit upp, bar det hundrafaldig frukt." Vi har alla möjliga val att göra under vår livstid.  Det viktigaste är förmodligen valet av den typ av person vi vill vara i förhållande till Gud och varandra.  Detta är inte förutbestämt eftersom vi kan låta oss förändras genom hur vi lyssnar på Guds Ord och hur vi lyssnar och omvandlas av dem som står oss nära.  Vi formas rakt igenom hela livet av vad / vem vi lyssnar på.  Om vi lyssnar på världen kommer vi att sätta oss själva i centrum i vår egen värld. Om vi lyssnar på Guds Ord, kommer vi att sätta Gud och dem vi älskar i centrum. Det första vägen leder till ensamhet och isolering. Det andra sättet leder till uppfyllelse.  Var och en av oss kan producera mycket gott för vår värld, men bara om vi lever ett liv i kärlek till Gud och kärlek till varandra i våra hem och familjer och i vår församling.   
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar 
Gud vår Fader, ditt sanningens ljus
vägleder oss i vårt äktenskap till Kristi väg.
Må vi och alla som följer honom
förkasta allt det som strider mot evangeliet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt 
Herre, acceptera och välsigna vår kärlek i äktenskapet.
Må din närvaro i våra liv
hjälpa oss att växa i helighet och tro.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, låt din ömma kärlek växa inom oss
genom att vi delar med oss av ditt kärleks mysterium
genom vår kärlek till varandra i äktenskapets sakrament,
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Diskussion och aktivitetsfrågor  
För ditt äktenskap: Hur kan du förmedla din kärlek till din fru / make denna vecka?
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för en bättre och friskare jord.  Hur kunde du som par stödja dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter