Sjuttonde söndagen under året

Kära vänner!
Det är fantastiskt hur veckorna flyger förbi! Med detta mail är vi inne i augusti! Sommaren har redan gått med två tredjedelar och vi är fortfarande i greppet av Covid-19. Tack gode Gud om vi alla skulle få vara säkra och må bra så här långt. Det gör alla ansträngningar vi gör värdefulla. Men det skulle vara bra om det nu skulle vara över!
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och den kommande  veckan. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva i ert äktenskap och familjeliv och i er församling och trosgemenskap.
 
Ni fortsätter att vara i mina böner varje dag. Be för mig och för varandra. Må Gud välsigna er och alla era nära och kära och föra er närmare varandra i kärlek. Må Gud hålla oss alla säkra under den kommande veckan.
Johnny

 26juli –1augusti -   Skatten vi har hittat
"Bonden säljer allt han äger och köper åkern." I den här söndagens evangelieläsning uppmanar Jesus oss att se över våra prioriteringar och rätta till dem. Det är lättare sagt än gjort! Hur vet vi vilka våra prioriteringar är? I det första testet ser  vi på vad vi spenderar vår tid. Om till exempel ett par vill göra sitt äktenskap till en prioritet, måste var och en vara villig att investera tid i sin relation. Det här måste vara en regelbunden, bra, och kreativ tid.  Många par ger inte den tiden till varandra. Detsamma gäller familjelivet. Tiden är den första och största gåvan som föräldrar kan ge till sina barn.
Det andra prioritetstestet hur vi prioriterar,  är vad vi brinner för. Det finns många sportänkor i vårt land eftersom detta är vad så många män brinner för snarare än deras heliga åtaganden för äktenskap och familjeliv.  Vi kan också titta på detta i förhållande i vårt trosengagemang och den tid och energi vi ger till dem som är troende.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar 
Herre var barmhärtig mot ditt folk.
Fyll oss med dina gåvor i vårt äktenskap
och gör oss alltid ivriga att tjäna dig
i tro, hopp och kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen (amen)

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt 
Herre, för oss närmare frälsningen
genom vår kärlek till varandra denna vecka.
Välsigna vår kärlek i äktenskapet med lycka och frid.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen (amen)

Kvälls och nattbön tillsammans
Barmhärtige Fader, ge oss en ny känsla av mening
i vår kärlek till varandra i äktenskapet
och för oss till ett nytt liv i dig.
Vi ber detta genom Kristus, vår Herre.

Diskussion och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kan ni, som ett par, se till att ni för egen tid för varandra den här veckan?
För andra: Tänk på någon som är bunden vid hemmet. Hur kan ni som par hjälpa den här personen den här veckan?
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter