Tjugoandra söndagen under året

Kära vänner!
Förra veckan sa jag att jag kanske skickar detta till er från Donegal! Tyvärr gjorde jag inte det!! Förra veckan började antalet personer som blivit smittade med Covid-19 att öka i nord och syd och nya restriktioner infördes för att bekämpa denna ökning. Jag bestämde mig för att det inte var rätt tid att resa. Så här är jag, fortfarande i Belfast.
Bifogat är mitt bidrag för kommande söndag och veckan efter. Som vanligt hoppas jag att det blir till hjälp för er i er resa i äktenskap och/eller familjeliv och att reflektionen kan vara till hjälp för er församling. Det är ett kraftfullt uttalande från Kristus som är så mycket viktigt att höra och lyssna till i vår värld idag.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan, att Gud ska välsigna er  med glädje och frid och hålla er och alla era nära och kära säkra från all skada i dessa tider. Fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny

30 augusti  -  5  september,  Styrkan i Kristi Ande
"Vad vinner du om du vinner hela världen men förlorar din själ?"  Vårt samhälle främjar tre saker som källor till mänsklig lycka och glädje: viktiga och betydande befattningar och makt; pengar och ägodelar; kontinuerlig njutning. Självklart är alla dessa viktiga för den mänskliga personen, men, när de blir orsaken till att leva, är de fulla av falska löften. 
Jesus uppmanar oss att sätta vår tillit till livets viktigaste saker, särskilt kärleken, och att där finna vår sanna  glädje.  Vi engagerar oss i denna kamp på alla möjliga sätt men särskilt i frågor som handlar om kärlek och tro. 
Att tillbringa tid i bön, antingen personligt eller som en gemenskap, kan ses som slöseri mot andra möjligheter och andra saker som kan ge oss belöningar. 
Att ge tid åt varandra i äktenskap och familjeliv görs ofta motvilligt på grund av vad vi känner att vi missar.  Ändå är dessa de riktigt viktiga sakerna i livet. Tror vi på det här?
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar
Fyll våra hjärtan med kärlek till dig,
öka vår tro,
och genom din ständiga omsorg
skydda det goda du har gett oss i vårt äktenskap.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda år
Herre, må vår kärlek till varandra i vårt äktenskap
ge oss din välsignelse och åstadkomma inom oss
ditt löfte om frälsning.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, du förnyar oss ständigt genom din kärlek till oss.
Stärk oss i vårt äktenskaps sakrament
och hjälpa oss att tjäna Dig i varandra.
Detta ber vi om genom Kristus Vår Herre.  Amen

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kunde ni ordna en speciell romantisk kväll med varandra denna vecka? 
För andra: Tänk på någon grupp som främjar lekmannaaktiviteter.  Hur kunde ni som ett par stödja och uppmuntra den gruppen denna vecka?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter