Tjugonionde söndagen under året

Kära vänner!
Nyheten kring Covid-19 blir allvarligare för varje dag. Jag hoppas och ber att du och alla dina nära och kära är säkra från det och också från alla biverkningar, särskilt i ditt äktenskap och familjeliv. Det kan orsaka en hel del spänningar mellan dem som är nära varandra och det är så viktigt att hålla er kärlek relationer klar och levande.
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och den kommande veckan. Jag hoppas att ni kommer att finna ny inspiration från det och att när ni arbetar er genom veckan med detta, kommer att finna stor frid och glädje. Ni kommer att vara i mina böner som jag så ofta har sagt till er. Må Gud välsigna er och alla dem du älskar och hålla er säkra i hans vård. Tack för era böner för mig och för varandra.  Fortsätt med dem. 
Johnny

18 - 24 oktober,  Ge till Gud vad som tillhör Gud
Jesus sade: "Ge tillbaka till kejsaren vad som kejsaren tillhör - och till Gud vad som tillhör Gud."  Ett av de största misstagen vi gör som människor är att tro att det vi har, tillhör oss!  Den mer underbara sanningen är att allt vi har är en gåva från Gud som älskar oss och som vill att vi ska leva i friheten i den kärleken.  Det bästa sättet att mänskligt leva är att uppskatta allt i livet snarare än att försöka äga det; att räkna våra välsignelser snarare än att misströsta över vad vi inte har, och den största skatten av alla är att vi har varandra.  Kvaliteten på vår kärlek till varandra i äktenskapet och familjelivet är en handling och en stor del av vår tillbedjan av Gud. Den kärleken måste vara sådan att den kommer att stråla ut och inkludera dem som vi tillber tillsammans med i eukaristin. På så sätt bygger vi en trosgemenskap till Guds ära.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige och evige Gud,
vår källa till kraft och inspiration,
ge oss styrka och glädje i vårt äktenskap
i att tjäna dig som Kristi efterföljare.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.   Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre Gud, må gåvan av vår  kärlek i äktenskapet
ge oss din kärlek och förlåtelse
och ge oss frihet att tjäna dig med våra liv.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.   Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, må din kärlek till oss
hjälpa oss att förbli trogna mot dig och mot varandra.
Må den lära oss vägen till evigt liv
genom att leva vårt äktenskaps sakrament fullt ut.
Vi ber detta genom Kristus Vår Herre.   Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans​​​​​​​
För ditt äktenskap: Vad uppskattar du mest hos din fru / make?  Hur kunde du berätta det för henne / honom den här veckan?
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för rättvisa i världen.  Hur kunde ni som ett par stödja den gruppen den här veckan?
 
·        

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter