Tredje söndagen i advent

Kära vänner!
Veckorna flyger förbi! Det känns som att det var så sent som igår som jag skickade ut mitt bidrag för den här veckan. Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan esom kommer. Det är tredje adventsveckan och en tydlig indikation på att vi närmar oss julen i snabb takt.
Alla erkänner att denna jul inte kommer att bli som andra jular på grund av de begränsningar som viruset ålägger oss. Det betyder inte att det inte kan bli en stor jul för oss. Det är upp till var och en av oss att göra dessa två kommande veckor till en tid att att arbeta på  och skapa en atmosfär av glädje och lycka i våra hem och familjer. Det är en tid att också titta utåt och se hur vi kan bringa lycka till andra inom begränsningarna av Covid-19.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag nästa vecka som vanligt när jag ber Gud att vara med er och välsigna er med generositet i er kärlek och i er omsorg om varandra och för dem runt omkring er. Tack för att ni ber för mig och för alla som deltar i detta äktenskapsprogram.
Johnny

13  - 19 1december, Vår glädje  i Kristus 
Han (Johannes Döparen) var inte ljuset, men han skulle vittna om ljuset."  Vi lever i en värld där vi tar ljus för givet – tills det blir ett haveri i eltjänsten!  Då kan vi känna oss otrygga, rädda och arga.  Vi lever också i en värld som vi tar för givet att  är i god form, och ändå finns det så mycket smärta och ångest i livet hos människorna runt omkring oss.  Vi behöver inte rädda världen vi lever i.  Vår uppgift är att göra det möjligt för Kristus att rädda vår värld.  Vi gör detta genom att vara vittnen för ljuset genom kvaliteten på vår kärlek som strålar ut till alla vi möter.  Detta görs på alla möjliga sätt men särskilt genom mildheten i äktenskapets och våra nära relationer. När vi närmar oss jul, kan vi göra en särskild insats för att nå ut till dem som är i särskilt behov av det eller lever i isolering under  denna Covid-19tids begränsningar, särskilt i våra församlingar.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Herre Gud må vi, ditt folk
som ser fram emot Kristi födelsedag,
uppleva frälsningens glädje i vår kärlek i äktenskapet
och fira den här högtiden med kärlek och tacksägelse.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, må gåvan av vår kärlek till varandra i vårt äktenskap
som vi erbjuder Dig i tro och kärlek
vara en ständig sång till din ära
och i sanning bli vår glädje och vår frälsning.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen

Kvälls och nattbön tillsammans
Ge oss din gudomliga hjälp så att vi kan växa i vår kärlek.
Befria oss från våra synder,
fyll oss med glädje genom vårt äktenskaps sakrament,
och förbered oss för vår Frälsares födelsedag.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kan ni ge glädje till varandra under den här veckan?  Planera för en sak som du kommer att göra för din fru / man och en sak ni kommer att göra tillsammans.
För andra: Känner ni, som ett par, någon som har liten glädje i sitt liv?  Planera att ge den något som kan ge glädje den här veckan.                 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter