Trettionde söndagen under året

Kära vänner!
 
Bifogat är mitt bidrag till Bön för äktenskap och familjelivs nyhetsbrev för nästa söndag och veckan efter. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva och för ert familjeliv.
 
Frågan som finns i början av detta är: Vad vill du att jag skall göra för dig? Denna fråga ställs av Jesus till var och en av oss. Men det kan också vara en bra fråga för er att ställa till varandra under den kommande veckan, särskilt för att ni ska växa till i kärlek i ert äktenskap och för livskvaliteten i er familj. Det kan också vara en bra fråga för oss att ställa oss om Gud. Hur vill Gud att vi ska leva ut vår kärlek och liv under den kommande veckan?
 
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan som vanligt. Må Gud välsigna er och alla era nära och kära med glädje och frid samt med hälsa och glädje. Tack och håll er säkra.
 
Johnny

24 –  30 oktober,  Det kristna  hoppet
Jesus frågade: "Vad vill du att jag ska göra för dig?" Denna fråga , som ställs till en blind man av Jesus i söndagens evangelium, riktar sig  till var och en av oss.  Mannen som föddes blind tvekade inte att be om att få sin syn. Det var det viktigaste för honom i hans liv. Vi bör fråga oss vad vårt enskilt viktigaste behov och vår önskan är för våra egna liv. På vilka sätt är vi blinda och behöver vår syn återställd?  Kanske är det i förhållande till vad våra verkliga prioriteringar ligger, eller är det kanske i våra nära relationer mellan äktenskap och familjeliv där vi lätt kan misslyckas med att se varandras smärta, ångest eller ensamhet, eller är  det så att vi är blinda för vårt ansvar att ta hand om dem omkring oss som är i nöd, i vår församling eller i ute samhället. Den här veckan är en uppmaning att se in i våra hjärtan och öppna oss för Kristi kraft  till att hela oss och befria oss. 
  Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige och evige Gud,
stärk vår tro, hopp och kärlek.
Må vi som gifta par med kärleksfulla hjärtan göra vad du begär av oss
för att komma att dela det liv du utlovat.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre Gud  av makt och härlighet,
ta emot gåvan av vårt äktenskaps sakrament
och låt vårt tjänande ge dig ära.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, bringa till fulländning inom oss
den enighet som vi kallas till, i vårt äktenskap.
Låt vår tro på din kärlek till oss påverkar våra liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vilka är tecknen på hopp i ditt äktenskap idag?  Hur kan ni ge varandra en större känsla av hopp den här veckan?
För andra: Känner du någon som har förlorat hoppet just nu?  Kan ni som par ge den personen hopp den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter