Den heliga familjen

Kära vänner! 
Vi närmar oss nu det stora firandet av julen men i detta bidrag till parbönen och nyhetsbrevet ser vi bortom det, och till den Den heliga familjens fest. Det är här inkarnationens mysterium först är levd i vår värld – i Marias och Josefs familjeliv. I denna miljö växer Kristus i kunskap och visdom och förbereds för sitt uppdrag  i världen, att förkunna de underbara goda nyheterna om Guds kärlek till alla människor, särskilt för dem som inte står så högt  i människornas räkenskap.
Denna Kristi inställning i familjelivet är mycket viktig för oss idag eftersom det fortsätter att vara en av de viktigaste platserna där Kristus bor idag – i era hem och bland er som familj. Jag hoppas att ni kommer att finna den bifogade filen till hjälp för att se på denna verklighet i erat eget hem och i era relationer i äktenskap och familjeliv.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i nästa vecka som alltid. Må Gud vara med er för att välsigna er och alla era nära och kära med glädje och frid. Må ni ha en mycket god jul på lördag och dagarna efter den. Fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny 

26 december – 1  januari,  Den    heliga familjen
"Hans mor bevarade allt detta i sitt hjärta."  En av de härliga sakerna med en ny ung familj är  derasspänning av att spela in varje rörelse och ljud från det nyfödda barnet.  Otaliga fotografier tas och produceras vid varje tillfälle. Rapporter skickas runt till familjemedlemmar och alla andra som lyssnar. Detta är den bild vi har av Maria idag när hon förundrades över sin nyfödda son Jesus. Det är här verklig helighet finns. Vi nämner Jesus, Maria och Josef och den heliga familjen, inte för att de var fromma utan för den stora kärlek som fyllde deras hjärtan och deras hem. Det är utmaningen för varje hem och familj. Med pressen som finns i livet kan varje persons underverk gå förlorat.  Kallelsen till denna festmåltid är att prioritera rätt, att sätta vår kärlek till varandra först, och på så sätt göra Jesus närvarande. 
   Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att leva som den heliga familjen,
förenad i respekt och kärlek.
För oss, som gifta, till glädjen och friden
av ditt eviga hem.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, ta emot gåvan av vår kärlek i äktenskapet.
Genom Marias och hennes man Josefs böner
förena våra familjer i frid och kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Evige Fader, vi vill leva som Jesus, Maria och Josef,
i frid med er och varandra.
Må vårt äktenskaps sakrament stärka oss
att möta livets utmaningar.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen

Diskussions- och aktivitesfrågor
För ditt äktenskap:  Vilka är några av de trevliga saker du känner till om din frus/mans föräldrar och dina egna föräldrar?  Dela dessa med varandra den här veckan.
För andra:  Hur kan du kontakta varje familjemedlem den här veckan?                         
 
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter