Första söndagen i fastan

Kära vänner!
 
Vi börjar fastetiden med askonsdag, i morgon. Jag skickar er mitt bidrag för den första söndagen i fastan och veckan efter den, för parbönen och nyhetsbrevet för dem som använder den på det sättet.
 
Fastan är en utmanande tid för oss alla, men vi kan lätt missa poängen med den och dess utmaningar. Det handlar mest om att växa i vår kärlek till Gud och till varandra så att vi kan bli allt mer fullständiga Kristi efterföljare. Denna första söndag får vi kontakt med de frestelser som Kristus var tvungen att möta i samband med sin kallelse och mission. Det är samma som vi, som individer och som kyrka, också måste möta i vår kallelse och mission. Jag hoppas att ni kommer att finna detta användbart för er själva under den kommande veckan.
 
Ni kommer att vara i mina böner varje dag. Håll mig och varandra i era böner. Må Gud vara med er för att välsigna er och alla era nära och kära, med glädje och frid.
 
Johnny

 6 – 12 mars, Jesus är Herre
"Vid den tiden återvände Jesus från Jordan uppfylld av helig ande, och ledd av Anden var han fyrtio dagar ute i öknen.” När vi börjar fastetiden kommer vi i kontakt med de grundläggande frestelserna i mänskligt liv, som kan leda oss till katastrof.
Den första av dessa är stoltheten. Detta innebär inte att tänka bra om oss själva utan snarare att tänka på oss själva som det enda och viktigaste i våra liv.  Under denna tid uppmanas vi att än en gång reda ut våra prioriteringar.
Den andra frestelsen är makt som får oss att vilja bevisa att vi är bättre än andra. Den enda kraft vi bör utöva som Kristi efterföljare är kärlekens kraft genom vilken vi glömmer oss själva, dör för oss själva, så att andra kan få liv.
Fastan är också en tid att ändra våra sätt att leva som inte är i enlighet med Guds vilja eftersom den tredje frestelsen är våra tankar och val.  Gud respekterar våra val och belöningar och straffar oss därefter.
  Paret som ber tillsammans håller ihop
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, genom att hålla fastan
hjälper du oss att förstå innebörden
av din Sons död och uppståndelse
och lära oss att reflektera det i våra liv som ett gift par.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, gör oss värdiga din kärlek.
Må våra ansträngningar att älska varandra
Genom äktenskapets sakrament
hjälper du till att förändra våra liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Kvälls-  och nattbön tillsammans
Fader, du ökar vår tro och hopp och fördjupar vår kärlek.
Hjälp oss att leva efter dina ord som ett gift par
och att söka Kristus som vår väg, vår sanning och vårt liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Diskussion och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  Vad är ursprunget till din kärlek i äktenskapet?  Minns den, denna vecka och förnya romantiken från den tiden.
För andra: Hur kan du hedra dina föräldrar, inklusive de som har dött, på ett speciellt sätt den här veckan?   

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter