Andra påsksöndagen

Kära vänner!
 
Jag hoppas att har haft en fin påsk, fylld av Kristi glädje närvarande bland oss och i oss. Påskdagen är märklig eftersom den varar i åtta dagar!! Och fastan varar i sju veckor, och varje söndag på året är en hyllning till uppståndelsen – det är vår sabbat som kristna, den första dagen i veckan.
 
Jag bifogar mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter den. Det är så viktigt för oss eftersom det hjälper oss att reflektera över Kristi sår och vikten av dessa sår i våra troshandlingar. Många människor förlorar idag tron på grund av såren i Kristi kropp, precis som många människor förlorar tron på sitt äktenskap på grund av de sår som finns där.
 
Denna söndag firas som den gudomlig barmhärtighetssöndagen med förvissningen om att Guds kärlek och barmhärtighet är närvarande i hjärtat av våra mänskliga strider, återlöser oss och gör oss hela igen. Må vi alla uppleva förvissningen om vår tro, som Tomas gjorde, i Kristi sår som uppstått från de döda. Ni kommer att vara i mina böner varje dag att Gud kommer att välsigna er rikligt med glädje och frid. Fortsätt att be för mig och för varandra. Tack.
 
Johnny

24 – 30 april,  Kristus, som lever
Thomas sade: "Om jag inte får se spikhålen i hans händer och sticka fingret i spikhålen och sticka handen i hans sida tror jag det inte. " Thomas har gått till historien med smeknamnet ” Thomas tvivlaren” och nämns ofta i förhållande till dem som alltid ifrågasätter. Det är en av hans roller, att försäkra oss om att frågor och tvivel är en viktig del av sann tro.
Vi kan så lätt söka efter säkerhet och perfektion och känna att först när vi finner det kommer vi att kunna tro, hoppas och älska. Vår uppmaning är att istället tro på osäkerheten, att hoppas trots osäkerhet, och att älska trots brist på perfektion. Det är inget tvivel att alla dessa är närvarande i våra liv och vår kyrka idag. Det beror ofta på att vi kan se de gapande hålen i Kristi kropp som lämnats där av så många skandaler, eller för att vi ombeds lägga händerna i hans sida, öppnad av varandras synder som vi har svårt att tro. Tyvärr ger många upp.
    PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
 Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Barmhärtighetens Gud, du tvättar bort våra synder i vatten,
 ger oss nyfödelse i Anden, och du återlöser oss i Kristi blod.
När vi firar Kristi uppståndelse
öka vår medvetenhet om dessa välsignelser,
och förnya dina gåvor från vårt äktenskap inom oss.
Detta ber vi o genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, genom tron och dopet har vi blivit en ny skapelse.
Acceptera gåvan av vårt äktenskaps sakrament
och för oss till evig lycka.
Detta ber vi o genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Allsmäktige Gud, må glädjen i denna påskhögtid
uppdatera kvaliteten på vår kärlek i äktenskapet
och förbli i våra hjärtan och sinnen, för evigt.
Detta ber vi o genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Diskusskons och aktivitetsfrågor för den här veckan
För ditt äktenskap:  Vad behövs för att du ska få mer liv i ditt äktenskapsförhållande?  Vad kan du göra åt det den här veckan?
För andra: Till vem kan ni som par ge särskild glädje den här veckan?  Hur ska du göra det?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter