Fjärde påsksöndagen

Kära vänner!
Detta är mitt första mejl till er i maj månad, en mycket speciell månad för oss alla. Det är Marias månad, Kristi Moder och ”Our Mother of Perpetual Help”. Det är också den månad då vi förbereder oss för pingsthögtiden och utgjutandet av Guds Helige Ande.
 
Temat för bidraget för denna fjärde vecka av påsktiden är viktigt för båda dessa tankar – vem tillhör du?  Genom att lyssna till Kristi Ord tillhör vi honom och finner vår identitet som Guds älskade. I det är äktenskapets sakrament mycket betydelsefullt eftersom det är ett intimt förhållande att tillhöra varandra, inte som en besittning utan som en fri kärleksgåva.
 
Jag hoppas att ni kommer att finna det bifogade bidraget till hjälp för er själva när ni reflekterar över och ber för ert äktenskap och familjeliv. Ni  är alltid i mina böner eftersom jag vecka för vecka tänker på och tackar Gud för er. Må Gud alltid välsigna er kärlek till varandra.
Johnny

8-14 maj,  Lammet blir vår herde
Jesus sade: "Fåren som tillhör mig lyssnar till min röst".  En av dagens stora frågor för många människor är: "Vem är jag?" och det finns alla typer av självmedvetenhetskurser för att hjälpa oss att svara på den frågan. Det är en viktig fråga och många av dessa kurser är till hjälp, men det är inte den viktigaste frågan för oss. Mycket viktigare är frågan: "Till vem tillhör jag?".  Tillhörighet är kärnan i att vara människa och vår tillhörighet identifieras av och levs ut genom de röster som vi lyssnar på. Vissa människor lyssnar på världens röst runt som säger att vi ska sätta oss själva först och de tillhör världen.  Andra lyssnar till Kristi röst som säger till oss att sätta andra först och genom att göra det tillhör de honom. I kampen mellan de två inbjuder Kristus oss att lyssna till hans röst.
  PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige och evigt levande Gud,
ge oss ny styrka i vår kärlek i äktenskapet
genom kraften från Kristus, vår herde
och led oss till att förena oss med de heliga i himlen.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, hela oss till en allt större glädje
i vår kärlek till varandra i vårt äktenskap.
Må vår återlösares fortsatta arbete
föra oss till evig glädje.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Fader, evig herde,
vaka över oss och hela din hjord
som är återlöst genom Kristi blod
och led oss som ett gift par till det utlovade landet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  Hur kan du få din fru / make att känna sig särskilt älskad den här veckan?
För andra: Välj någon i ditt liv som du kommer att bekräfta på speciella sätt den här veckan.  Hur ska du göra det?  

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter