Tjugoförsta söndagen under året

Kära vänner!
 
Hälsningar från Carndonagh, Co Donegal! Jag har haft en underbar semester här sedan onsdags. Vilken fantastisk vecka med solsken och frisk luft, men ni har aldrig varit långt ifrån mina tankar och böner. Jag hoppas att ni också har njutit av solen.
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag, 21 söndagen under året,  och veckan efter den, för parbönen och / eller nyhetsbrevet. Som alltid är Guds ord utmanande och hjälpsamt. Det är en kallelse att fortsätta sätta varandra i centrum i våra liv och kärlek och att där upptäcka att Gud är med oss och gör det möjligt för oss att leva livet fullt ut. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva och att er kärlek kommer att bli mycket välsignad under den kommande veckan.
 
Ni kommer att vara i mina tankar och böner varje dag. Håll mig i era böner och be för alla dem som följer detta program för att berika sitt äktenskap och familjeliv. Gud välsigne er alltid.
 
Johnny

21 - 27 augusti, Alla människors frälsare
Jesus sade: "Många som är sist skall bli först, och många som är först skall bli sist." Ett av människans grundläggande behov är att lyckas.  Att uppfylla detta behov, leder människor i alla möjliga riktningar i livet. Vissa människor investerar sitt liv i arbete och hela deras självvärde är förknippat med hur framgångsrika de är där. Sedan måste de gå i pension!
För andra är det i den typ av hem de har, eller deras popularitet, eller inom sport etc. Allt detta är bra saker men när de blir vår anledning till att kunna säga "Jag är nummer ett. Genom kärlek sätter vi vår älskade som nummer ett oavsett om den älskade är vår fru/man, våra barn, vårt samhälle. I den mån vi gör det lever vi med stor frid och glädje och ärver evigt liv. 
  PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R. 


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att söka de värden
som kommer att ge oss varaktig glädje i denna föränderliga värld.
I vår längtan efter det du lovar
gör oss till ett i sinne och hjärta i vår kärlek i äktenskapet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda år
Barmhärtige Gud, Jesu Kristi fullkomliga offer
som vi lever ut i vårt äktenskaps sakrament
gjorde oss till ditt folk.
Skänk i din kyrka frid och enhet i din kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre,  låt den helande kraften i din kärlek
växa till inom oss.
Vägled och led våra ansträngningar att älska varandra i äktenskapet
så att vi kan behaga dig i allt.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  På vilka speciella sätt ser du att din fru / man behöver älskas och visas kärlek under den kommande veckan?  Hur ska du/ni göra?
För andra:  Med vem behöver du försonas mest?  Hur ska du göra den här veckan?                     

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter