Tjugoandra söndagen under året

Kära vänner!
 
Jag är nu tillbaka i Clonard efter tio dagars semester med min familj i Donegal. Det var en fantastisk tid med vila och fester – en perfekt kombination!! Donegal måste vara huvudstaden för båda dessa! Ni var också väldigt mycket i mina tankar och böner under den tiden. Jag hoppas att ni har haft möjlighet att ha semester och känner er utvilade efter sommaren.
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter den – den 22:a söndagen under året. Det är en mycket viktig uppmaning till oss alla till ödmjukhet på grund av de belöningar som ödmjukhet ger – enighet, glädje, fred, hopp och så vidare. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det är till hjälp för er själva och för ert familjeliv. Ni kommer att vara i mina böner som alltid varje dag under den kommande veckan. Må Gud välsigna er med allt som är gott, allt som är perfekt, och allt som är livgivande. Tack för era böner för mig. Fortsätt att be för varandra också.
 
Johnny

28 augusti  -  3 september, Han samlar de ödmjuka
Jesus sade: "De som upphöjer sig själva kommer att ödmjukas, och de som ödmjukar sig kommer att bli upphöjda".  Ibland tror vi att att vara ödmjuk betyder att vi tror att vi inte är bra och så är det med rätta inte alls, eftersom det inte betyder det, på något sätt.  Vi har rätt att veta hur bra vi är och har ett ansvar att hjälpa andra att förstå hur bra de är.  Stolthet innebär att göra oss själva till centrum för vår värld och insistera på att allt kretsar kring oss själva. Ödmjukhet innebär att göra andra till centrum i våra liv och ge vår energi och omsorg till dem.  I den meningen är ett annat ord för ödmjukhet kärlek.  Budskapet återigen från Jesus idag och för den här veckan är, att om vi vill vara riktigt lyckliga måste vi lära oss att glömma våra egna små bekymmer och oss själva och ge oss generöst till Gud och till varandra, särskilt i äktenskap och i familjeliv.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige Gud, allt gott kommer från dig.
Fyll våra hjärtan med kärlek till dig,
öka vår tro och genom din ständiga omsorg
skydda det goda du har gett oss som ett gift par.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är åtskilda
Herre, låt gåvan vi gör av vårt äktenskaps sakrament
ge oss din välsignelse och uppnå
dess löfte om frälsning inom oss.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, du förnyar oss ständigt genom din Ande.
Må du alltid stärka oss i kärlek
och hjälp oss att tjäna dig i varandra som ett gift par.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  Vad är några av de trevligaste sakerna med din fru / make på senare tid?  Berätta för henne /honom den här veckan på något speciellt sätt.
För andra: Hur kan ni som par stå till tjänst för de fattiga den här veckan?                    
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter