Guds heliga moder Marias högtid

Kära vänner!
 
Den kommersiella julen är nu över. Den kristna julen har precis börjat och, som ni vet, fortsätter den fram till den 8 januari, högtiden för Herrens dop. I det här skedet kan ni vara så utmattade efter den kommersiella att ni inte har mycket energi kvar för den fortsatta kristna julens tid. Ni är i mina böner att ni kommer att ha en mycket god jul under de kommande två veckorna och att er tro kommer att uppdateras och er kärlek förnyas.
 
Den heliga familjens högtid är vanligtvis söndagen efter jul och ges till oss för att föra oss mot slutet av ett år och in i början av det nya året. I år, eftersom juldagen var på söndagen och följande söndag är den 1 januari, finns det dock en speciell högtid för Maria, Guds heliga moder.  Trots det sänder jag er en reflektion och bön baserad på den heliga familjen. I detta vördar vi Maria som Moder i Nasarets familj såväl som att vara Guds moder.
 
Jag hoppas att ni kommer att finna detta till hjälp för er själva och för ert familjeliv under den kommande veckan. Ni kommer att fortsätta att vara i mina böner varje dag. Jag önskar er och era familjer, samt alla era nära och kära Guds speciella välsignelser för 2023. Tack för all er godhet och vänlighet under det gångna året. Gott Nytt År.
 
Johnny

30 december  - 7 januari, Den heliga familjen
"(Jesus) växte till mognad och han fylldes av visdom; och Guds nåd var med honom."  Som de flesta ungdomar trodde nog Jesus att han visste allt!  Och som oss alla var han tvungen att lära sig att det fanns så mycket att upptäcka om livet.  Det är underbart att tänka på Jesus som växer upp i Marias och Josefs hem och lär sig allt det vanliga i livet och sedan går bortom det, till Guds djupaste mysterier. Det är därför vi kallar dem, den heliga familjen – de var precis som våra egna familjer. Den här veckan är en tid till att värdesätta våra hem och familjer och veta att samme Jesus bor hos oss. Vi gör detta genom att utveckla en känsla av tacksamhet för varje person och uttrycka vår tacksamhet. Vi gör det genom kvaliteten på vår tillgivenhet, glädje och frid.
 PAR SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
 Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att leva som den heliga familjen,
förenade i respekt och kärlek i vårt äktenskap och familjeliv.
För oss till glädjen och friden i vårt eviga hem.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Fader, accepterar gåvan av vår kärlek i äktenskapet.
Genom bönerna från Maria, Guds jungfrumoder,
och av hennes man Josef,
förena våra familjer i fred och kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Evige Fader, vi vill leva som Jesus, Maria och Josef,
i fred med dig och med varandra.
Stärk oss i vårt äktenskap för att möta livets problem
och att erkänna varandras godhet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen

Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vad gillar du bäst med din fru som mamma, 9ch din man som pappa?  Skriv ut en lista och dela den med varandra den här veckan.
För andra: Tänk på någon grupp som har åtagit sig att stödja familjelivet i kyrkan och världen.  Hur kan du hjälpa dem den här veckan? 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter