Fjärde söndagen i fastan

Kära vänner!
 
Jag saknade verkligen att vara i kontakt med er förra veckan! Men ni var i mina tankar och böner varje dag. Det visade sig att jag inte kom till Donegal dessa dagar som tänkt. Jag hade istället Covid, och jag repar mig nu  efter symptomen av den! Donegal får vänta ett tag till.
 
Bifogat är mitt bidrag för den fjärde söndagen i fastan och veckan efter den. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva och att Herren för er närmare varandra och alla era nära och kära.
 
Denna söndag är också mors dag, som ni vet. Jag vill önska alla våra mödrar en mycket lycklig dag och jag tackar er för alla livets underverk som ni ger till våra familjer, våra samhällen och till vår värld. Jag kommer att be för er på ett mycket speciellt sätt på söndag att Gud må välsigna var och en av er med glädje och frid och att Gud kan skydda oss alla från all skada. Tack.
 
Johnny

19  -  25  mars, Gud  bryr sig om oss i alla våra behov
"Gud ser inte på saken som en kvinna/man ser utan Gud ser till hjärtat." En av de största frestelserna i mänskligt liv är att tro att det vi ser är allt som finns att se, det vi vet är allt som finns att veta.  Tron hjälper oss att se genom Guds ögon och att upptäcka livets alla under.  Kärleken hjälper oss att veta med Guds hjärta och att glädjas åt all livets godhet. Leta efter underverken i ert liv och i era relationer och erkänn varandras och er världs godhet den här veckan. Detta gäller särskilt för par som är engagerade i ett livslångt äktenskap. De kan bli så vana vid varandra att de tar allt för mycket för givet. Det kan vi ändra på den här veckan.  Detsamma gäller föräldrar med sina barn i alla åldrar. Byt ut kritik mot beröm. Väx i en medvetenhet om godheten hos så många människor som är trofasta mot Kristus i din församling den här veckan - och låt dem veta det.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fridens fader, vi är glada över ditt Ord,
din Son Jesus Kristus, som försonar oss med dig.
Låt oss, som ett gift par, skynda oss mot påsken tillsammans
med trons och kärlekens iver
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Fader, vi erbjuder dig gåvan av vårt äktenskaps sakrament
vilket ger oss frid och glädje.
Öka vår vördnad för varandra
och genom oss föra frälsning till världen.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen

Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, du upplyser alla som kommer till världen.
Fyll våra hjärtan med ljuset från ditt evangelium
så att våra tankar kan glädja dig,
och att vår kärlek till varandra i vårt äktenskap är uppriktig.
Vi ber genom Kristus till vår Herre.   Amen
 
Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt behöver du mest din fru / make för att älska dig för närvarande?  Hur kan du berätta för henne/honom den här veckan?
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för personer med fysiska funktionshinder.  Hur kunde du som par hjälpa dem den här veckan?
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter