Andra påsksöndagen

Kära vänner! 

Bifogat hittar ni mitt bidrag för den andra söndagen i påsk och veckan efter den, för parbönen och / eller nyhetsbrevet. Ni kommer att vara i mina böner när du använder detta för den pågående utvecklingen av ditt äktenskapsförhållande.
 
Glädje är ett av de viktigaste temana i Guds ord genom denna påsktid - glädje i vår tro på Kristus är uppstånden från de döda; glädje i vår kärlek till Gud och till varandra i äktenskapet, i familjelivet och i vår trosgemenskap; glädje i naturens och skapelsens underverk; och glädje som strålar ut till världen omkring oss. Det är inte lätt att glädjas åt världen omkring oss eller kyrkan i dag, men glädje är en gåva som vi kan skapa för varandra genom den livskvalitet som vi arbetar med i äktenskapet och familjelivet.

Jag ber att ni ska öppna upp för Andens maning under den här tiden och att ditt hem och din familj ska fyllas av kärlekens och mildhetens glädje under den kommande veckan. Tack för er godhet och generositet.
 
Johnny

16 april  -2 2 april  – Påskglädje
Lärjungarna fylldes av glädje när de såg Herren, och han sade till dem igen: "Frid vare med er.  Så som Fadern har sänt mig, så sänder jag er."  Världen vi lever i säger oss att allt vi har tillhör oss själva.  Vårt liv i tro säger oss att allt vi har har gett till oss för andra. Detta gäller särskilt andens gåvor, både vår egen ande och Guds Ande. Vi har fått trons gåva så att andra kan komma till tro. Det är den stora utmaningen för varje trossamfund som måste möta frågan: "Hur behöver vi vara så att alla omkring oss kan känna Guds godhet?"  Utmaningen för varje gift par är: "Hur behöver vi älska varandra så att våra barn kan växa upp i en verklig atmosfär av glädje och frid?"  Varje hem måste också bli en plats för gästfrihet gentemot andra.  Det är till dessa uppgifter som Jesus sänder oss, sina lärjungar. 
PARET THAT BER TILLSAMMANS STANNAR TILLSAMMANS.
Johnny Doherty, CSR


Morgonbön, när vi vaknar
Barmhärtighetens Gud, du ger oss en ny födelse i Anden
och återlöser oss i Kristi blod.
Öka vår medvetenhet om alla dina välsignelser
och förnya din gåva av liv inom oss och i vårt äktenskap.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, genom tro och dop och vårt äktenskaps sakrament
har vi blivit en ny skapelse.
Ta emot gåvorna från ditt folk och för oss till evig lycka.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Allsmäktige Gud, må den frid som är din önskan för oss,
alltid få vara i våra hjärtan och i vårt äktenskap.me
Låt vår kärlek till varandra föra ut din frid till vår värld.
Vi ber vår bön genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Veckans diskussions och aktivetsfrågor
För ert äktenskap: Vilka är några av de största välsignelserna i ert liv tillsammans som ett gift par?  Dela dessa med varandra den här veckan.
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för fred.  Hur kan ni som par uppmuntra dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter