Sjunde påsksöndagen, Kristi himmelsfärd

Kära vänner!
 
Bifogat hittar du mitt bidrag för parbönen och / eller nyhetsbrevet för nästa söndag – Sjunde påsksöndagen, - och för veckan efter den. Som alltid sänder jag detta till er med kärlek och med hopp om att det kommer att vara till hjälp för er i er kärlek till varandra i äktenskapet, i familjelivet och i ert liv som en del av den trosgemenskap som ni tillhör.
 
" Jag är med eder alla dagar intill tidens ände.” Detta är det löfte som Jesus ger sina lärjungar, och till oss, när han lämnar dem vid himmelsfärden. Det är ett löfte som uppfylls i oss genom vår kärlek till varandra och det uppfylls genom oss för den värld vi lever i. Vilken underbar förmån vi har som Kristi efterföljare och som Guds folk.
 
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan framöver när jag önskar er alla Guds välsignelser för er och för alla dem ni älskar. Be för mig och för alla dem som kommer att använda denna bön under den kommande veckan. Tack.
 
Johnny

21 maj –  27maj – Kristi himmelsfärd
"Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände". Detta löfte som Jesus gav sina lärjungar, när han lämnade dem vid himmelsfärden, är en underbar sanning för oss idag. Det är ett löfte som uppfylls på så många sätt. Han är med oss varje gång vi är tillsammans eftersom han sa att där två eller tre av oss är samlade gör vi honom närvarande. Detta har stora konsekvenser för våra hem och familjer. Kärleken mellan man och hustru gör Kristus närvarande. Föräldrars och barns kärlek gör Kristus närvarande, och varje samling i vår trosgemenskap gör Kristus närvarande. Det är meningen med att vara en trosgemenskap - en gemenskap av människor som gör Kristus närvarande för världen omkring dem så att han kan vara Frälsare för den världen. Vi påminns kraftfullt om denna verkliga närvaro av Kristus genom det välsignade sakramentet som finns i vårt samhälle.  Den här veckan förnyar vi vår tro på detta mysterium.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, CSR


Morgonbön, när vi vaknar
Gud vår Fader ge oss glädje i vår kärlek till varandra.
Låt oss som ett gift par följa Kristus in i den nya skapelsen,
för hans himmelsfärd är vår härlighet och vårt hopp.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.   Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, ta emot offret av vår  kärlek i äktenskapet
när vi firar Kristi himmelsfärd, din Son.
Må hans gåvor hjälpa oss att uppstiga med honom till himlens fröjder,
där han bor och regerar i evigheters evighet.   Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, i vår kärlek till varandra i äktenskapets sakrament
berör vi det gudomliga liv du ger världen.
Hjälp oss att följa Kristus med kärlek
till evigt liv där han är Herre i evigheters evighet.   Amen
 
Veckans disussions och aktivitetsfrågor
För ert äktenskap: På vilka sätt berikar ni ert äktenskap genom att be med och för varandra?  Dela det den här veckan med varandra.
För andra: Tänk på någon grupp kontemplativa människor i kyrkan i dag.  Hur kunde ni som par vara i kontakt med dem den här veckan?
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter