Andra söndagen under året 

Kära vänner!
Ni har varit i mina böner varje dag under julen och in i det nya året 2024. Det har varit en bra tid för mig och jag hoppas att det har varit så för er också i ert äktenskap och familjeliv.
Jag skickar er mina synpunkter för nästa söndag, den andra söndagen under året, och för veckan därefter, för parbönen och/eller nyhetsbrevet. Jag sänder det som alltid med kärlek och med en önskan om att detta kommer att vara till hjälp för er i ert äktenskapsförhållande och vidare i ert familjeliv. Ni kommer att finnas i mina böner varje dag under den kommande veckan som alltid.
Temat för denna reflektion, hämtat från söndagens evangelieavsnitt, är mycket vackert – lärjungarna frågar Jesus: "Var bor du?" Jesus svarade: "Kom och se." Den djupaste sanningen om ert äktenskap och/eller familjeliv är att Jesus lever i er på grund av er kärlek till varandra. Jag prisar Gud för den kunskapen och för de många gånger jag har upplevt sanningen i den under många år. Tack för er kärlek. Må Gud välsigna er varje dag i veckan som kommer.
 

 14-20 januari, Svara på Guds kallelse
Lärjungarna frågade Jesus: "Var bor du?"  Han svarade: "Kom och se". En av de vackraste sanningarna i vår tro finns i Jesu löfte till oss: "Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag där mitt ibland er."  Det är ett svar för oss på den fråga som lärjungarna ställde. Jesus lever i vår gemenskap med varandra på grund av vårt dop. Han lever i varje gift par på grund av sakramentet de delar. Han bor i varje hem på grund av den kärlek som binder oss till varandra som föräldrar med barn, som systrar och bröder.  Betydelsen av vår församling är att den inte bara är en plats där vi tillber utan är en verklig närvaro av Kristus i vår värld. Vi kommer bara att se honom på alla dessa speciella platser i den mån vi svarar på hans kallelse att älska Gud av hela vårt hjärta och att älska varandra så som han älskar oss. 
 
Morgonbön, när vi vaknar
Himmelens och jordens Fader,
Hör våra böner som ett gift par
och visa oss vägen till fred i världen.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Fader, låt oss fira din kärleksgåva
med vördnad och entusiasm.
Må du fortsätta Kristi återlösningsverk
genom äktenskapets sakrament som vi lever i kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, du ger oss näring varje dag med dina kärlekens gåvor.
Fyll oss med din Ande i vårt äktenskap
och gör oss till ett i frid och kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Veckans diskussions och handlingsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt kan du överraska din fru/man med din kärlek den här veckan?
Till andra: Finns det någon i ditt liv som du har svårt att lyssna på?  Hur skulle du kunna förändras i förhållande till den personen den här veckan?
 
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter