Det händer i församlingen

Kungörelse

Information om ordinarie församlingsmöte: Härmed kallas till församlingsmöte söndagen den 5:e maj 2019 efter mässan kl. 12:30. Kallelse sker i enlighet  med föreskrifter i Församlingsordningen för Stockholms Katolska stift.

Läs hela inlägget »
LJUS
Det blir ljusare och ljusare, solen lyser och värmer mer och mer. I förra brevet från församlingen, inför julen, påmindes vi om ett annat slags ljus än solens ljus. Den 21 december 2018, årets mörkaste dag, firades i Jokkmokk, norr om polcirkeln, en gudstjänst med temat ”Jesus är världens ljus”. När solen är som längst bort och i stora delar av Norrbotten inte är synlig alls under dygnet, då påmindes vi om vad som ibland kallas ”Det oskapade ljuset”. Vi påminns i trosbekännelsen om att Kristus är ”Gud av Gud och ljus av ljus”. Även om kan få gå genom ”mörker” och svårigheter, även lidande, Kristus är hos oss med sitt milda värmande ljus också i tider som till det yttre kan upplevas som ”mörka”. Inför påsken inbjuds vi att betrakta Kristi lidande och hans död på korset för att sedan glädja oss åt och ta del av hans uppståndelse. Påskljuset tänds på påsknatten/påskdagen – och under påsktiden – som ett tecken på Jesu uppståndelse, hans seger över död, ondska och mörker.
Vi får ta emot Kristus som uppstånden och ta del av hans seger. Han får bo i oss och lysa upp oss med sitt oskapade ljus, antingen solen, det skapade ljuset, syns eller inte.
Läs hela inlägget »