aktuellt i församlingen

Kära vänner!
Den här veckan avslutar vi detta trons år. På söndag börjar vi ett nytt år av äventyr med Kristus och med varandra. Jag vet att vi alltid pratar om ett nytt år som börjar i advent men på något sätt firar vi det inte riktigt som vi skulle göra om det var det nya kalenderåret eller som andra folk firar sitt nya år. Kanske är det rätt att hålla det hela lågmält, eller så kanske vi kan anstränga oss mer för att börja om och tacka för året som gått och planera för året som börjar.

Jag tackar dig för all er vänlighet och godhet under det senaste året med att ta emot dessa veckovisa e-postmeddelanden. Som jag ofta har sagt är det ett stort privilegium för mig att vara en del av era liv även på detta ganska avlägsna sätt! Ni är väldigt ofta i mina tankar och böner. Ni är i hög grad en del av det hopp som finns i mig för kyrkan och för den värld vi lever i.
Jag kommer i början av detta nya år att fortsätta bära er i mina böner varje dag för att skicka er dessa bidrag, särskilt i rosenkransen såväl som i den dagliga eukaristin.
Bifogat är mitt bidrag för första söndagen i advent och veckan efter den. Jag hoppas att det kommer att vara till hjälp för er och för ert äktenskap och familjeliv. Må Gud välsigna oss alla med en rikare tro på det kommande året och med en mer levande kärlek till varandra. Tack.
Johnny

Läs hela inlägget »

Vi firar 25-årsjubileum av konsekrationen och invigningen av S:t Josef Arbetarens kyrka i Luleå över två dagar i mitten av oktober.

Lördag 15/10

15:00 inledande samtal med sång, varefter vi äter middag tillsammans

17:30 Ulf Ekman håller föredrag om evangelisation i det moderna

Visning av film från invigningen 1997 hålls parallellt med detta

Allmänheten är välkommen! Föranmälan på lulea@katolskakyrkan.se ombedes vad gäller middag och Ekmans föredrag 15/10

Söndag 16/10

Högmässa med kardinal Anders Arborelius, OCD. Knytkalas och lunch efteråt

Läs hela inlägget »

P. Damian O. Eze MSP har utnämnts till kyrkoherde för S:t Josef Arbetarens församling i Luleå från den 1 oktober 2022.