Luleås bönegrupp ber den 25 varje månad.

Ständig bön för äktenskap och familj

Rörelsen Ständig Bön för äktenskap och Familj började på Irland och finns sedan några år i Sverige. Bönegrupper finns i de flesta av stiftets församlingar.
Tanken är att det varje timme på dygnet ska finnas någon som ber för äktenskap och familj. Bönegruppen i Luleå ansvarar för den 25:te varje månad då var och en av oss har sin timme för bön.

Vad?

"Ständig Bön för Äktenskap och Familj" är en bönekedja som finns i många länder. Grundidén är att på ett inspirerande sätt få folk att upptäcka bönen och samtidigt knyta den till ett mycket angeläget ämne. Människor som valt att vara med ber en timme var, samma timma, samma datum varje månad. Deltagande församlingar har varsitt datum för detta. Luleås bönegrupp ber den 25 varje månad.
Kedjan byggs upp allteftersom fler engagerar sig, så att bönen i varje land slutligen blir ständig.

Kontaktperson i Luleå församling är:
Lahib Yousif

Varför?

Följande är kommentarer från deltagare i olika svenska församlingar.
"Det har hjälpt mig att börja be."
"Det ger mig stryka att veta att det finns andra som ber för mig och jag har kunnat klarar av det faktum att min man har varit sjuk i några år."
"Det ger mig hopp för mina barn, hopp för framtiden."
"Jag känner att jag tillhör någonting stort."
"Jag har fått en djupare förståelse för Rosenkransen."
"Några av mina vänner har haft problem. Jag bad för dem och det blev bättre."
"Mitt äktenskap blev bättre från den dagen jag började be".
"Jag förstår varför mitt äktenskap gick sönder."
"Alla livets olika skeden finns inkluderade i bönehäftet."
"Jag vandrar över hela världen under min timme och jag är tacksam för det, för jag vet att många människor annars hade varit utan bön."
"Jag har glömt ibland, men jag har gjort det så snart som möjligt i efterhand"
"Vi kan inte åstadkomma något. Det är Gud som åstadkommer all förändring."
"Gud låter oss hjälpa till."
"Jag tackar Jesus hela tiden, men jag klagar också."

Starten

Fr. John Doherty, som är redemptoristpräst på Irland, blev förtvivlad över att det var så svårt att få igång äktenskapsförberedelse-kurser, samtidigt som han visste att 50 % av alla äktenskap i västvärlden förr eller senare går under

.När han började fundera över vad det var som saknades blev han inspirerad av Vår Herre och insåg att vi inte kommer långt utan bön. Han tog detta på allvar och började skriva häftet "Ständigt Bön för Äktenskap och Familj", samt sprida idén om en bönekedja.Kedjor har så småningom startats i Irland, England, Skottland, Wales, Canada, USA, Sri Lanka, Sverige och Japan.
Fr. Johnny skriver: "Bön handlar om att vi öppnar oss själva, så att vi kan ta emot allt som Gud längtar efter att ge oss. Genom vår bön kan vi också hjälpa till att 'öppna dörrar' i andra människors liv, i kyrkans liv eller i samhällets liv - så att Gud kan dela med sig av sitt liv till oss." Vi ber Gud att röra vid våra hjärtan och att han ska röra vid andra människors hjärtan.
Vi ber med hjälp av ett vackert skrivet inspirationshäfte, som kan beskrivas med de tre orden Generositet, Tillväxt och Kärlek. Det finns inte ett fördömande ord i häftet, ty det är skrivet med stor medkänsla.

I dag

I hela världen är det nu ca 30 000 personer som tagit Fr. Johnny´s uppmaning om Ständig Bön för Äktenskap och Familj på allvar. I Sverige är vi närmare  1000.

Vill Du?

Du som vill ansluta dig och be 60 minuter ett visst datum i varje månad är varmt välkommen att ta kontakt med samordnaren i din församling eller med mig, som samordnar i Sverige, så får du ett inspirationshäfte och vi kan gemensamt hitta en tid som passar.

Om man någon gång, p g a glömska eller annat, missar sin bönestund är det bara att be en annan timme, så snart som möjligt i efterhand istället. Alla glömmer vi ibland!

Vill du delta i bönekedjan, eller veta mer om vad det innebär, hör gärna av dig till Lahib Yousif

Länkar

Vill du delta i bönekedjan, eller veta mer om vad det innebär, hör gärna av dig till Colette Johansson

Ständig Bön för Äktenskap och Familj

Continuous Prayer

THE COUPLE THAT PRAYS TOGETHER STAYS TOGETHER.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 
Veckobreven på engelska

Fr Johnnys veckobrev

DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 
Veckobreven på svenska

2019

Kära vänner!
Nu är vi nästan där!  Dessa adventsveckor har flugit snabbt förbi och nu är julen precis runt hörnet.  Jag har glatt mig åt dessa veckors förberedelser, även om en tung förkylning hindrade mig lite under de senaste tio dagarna.
Under den kommande veckan är det så viktigt att vi fortsätter att ta oss tid för varandra så att vi kan se till att julen blir det den ska vara för er som ett par, er familj och er församling.  Som alltid kommer ni att vara i mina böner varje dag den kommande veckan när jag tackar Gud för er och ber Gud att välsigna er i er dyrbara kärlek till varandra.  Tack för era böner för mig.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Det verkar gå runt en hel del förkylningar och influensor etc.  för tillfället.  Om du har någon av dessa ber jag för att du kommer att återhämta dig snabbt, och om du inte har någon, är det bara att tacka Gud för det och jag ber att du också kommer att bevaras från den.
Bifogat är mitt inlägg för nästa vecka, den tredje veckan i advent.  Jag hoppas att detta kommer att vara till hjälp för er den kommande veckan och framåt för att nu föra er närmare varandra och till Kristus när vi nu förbereder oss för att fira hans födelse inom ett par veckor. Ni är i mina böner som alltid.  Snälla fortsätt att be för mig och må Gud välsigna oss alla med sin frid och glädje.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Jag beklagar att jag skickar detta en dag senare än vanligt den här veckan.  Jag besökte min familj i Donegal i ett par dagar och hade inte tillgång till någon Internetanslutning igår, så att jag kunde skicka detta till dig.  Jag hoppas att det inte blev till besvär för någon av er.
Bifogat är mitt bidrag för nästa vecka, den andra veckan i advent. Jag hoppas att det kommer att vara till hjälp för er i era förberedelser inför julen. Det finns en mycket speciell känsla av Guds närvaro under dessa adventsveckor. Jag hoppas att ni själva får uppleva detta.  Ni är i mina böner varje dag och varje vecka  om att Gud må välsigna er i er kärlek till varandra, i er familj och i er församlingsgemenskap.  Snälla fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner
Med detta mail börjar vi ett nytt år i vårt efterföljande av Kristus.  Advent leder oss in i julen, Guds stora högtid blir ett med oss i vårt mänskliga kött så att vi kan bli ett med Gud i hans gudomlighet.  Men advent leder oss också bortom julen till Kristi dop i Jordanien och hans smörjelse med den Helige Ande så att han kan föra alla människor till kunskap om Gud som älskar oss så mycket.  Det blir vår kallelse också som Kristi efterföljare idag – för att hjälpa till att föra samma underbara nyheter till dem omkring oss, och dem som kommer efter oss.
Vi behöver inte rädda världen - för det kan vi inte!  Vår kallelse är att göra det möjligt för Kristus att rädda världen vi lever i genom på vilka sätt vi lever våra liv i kärlek, som gifta par, som familjer och som församlingar.  Börja på nytt igen den här veckan i alla dessa relationer då vi förbereder oss inför julen och därefter i vår glädje och frid och entusiasm för det som hör Gud till.
Ni är i mina böner varje dag som alltid.  Må det kommande året vara ett mycket lycklig ett för er och alla de du älskar och för hela kyrkan som är spridd över hela världen. Tack för all er godhet och kärlek.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Med detta mail kommer vi till slutet av detta liturgiska år. Det har varit ett bra år på så många sätt för mig och jag hoppas på dig och alla dina nära och kära. Tack för privilegiet att få vara med er i denna tid i vårt efterföljande av Kristus och för kunskapen om er kärlek till varandra.
Bifogat är min reflektion inför högtiden Kristi Koungens dag. Jag finner denna högtid så upplyftande för min egen tro och för känslan av hopp för världen där vi lever.  Njut av det och gör det till en vecka av tacksägelse till Gud och för den stora gåvan av tro att vi har och tacksägelse till varandra för gåvan av ditt äktenskap och familjeliv som du anförtrotts.
Ni är i mina böner att Gud må välsigna er och alla era nära och kära under den kommande veckan.  Snälla be för mig och för varandra.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Det ser ut och känns mer och mer  för varje dag som om vintern har anlänt!  Jag hoppas att ni alla mår bra och är väl och redo för de kommande veckorna. Jag gillar den här tiden på året. Det är så annorlunda från vad som har varit tidigare och vi kan se fram emot vad som kommer härnäst. Under tiden  kan vi njuta av allt prat om julen och förberedelserna för det som redan har börjat!
Vänligen se min bifogade fil för nästa veckas parbön och nyhetsbrev.  Det är en skarp påminnelse om vad vi hör om farorna med klimatförändringarna och en uppmaning att ta detta på allvar. Men det är också ett rop av tro att komma ihåg att vi i slutändan  är i Guds händer.  Vårt ansvar är att göra nuet så bra som möjligt för varandra, särskilt i våra nära relationer i äktenskap och familjeliv och i vårt samhälle. Vi hör uppmaningen  om att ta hand om vårt gemensamma hem, i förundran av Guds skapelse.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag under den kommande veckan, som ni ocks är varje dag den här veckan.  Må Gud välsigna er och alla era nära och kära och hålla er skyddade från all skada.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Vänligen se min bifogade reflektion för nästa vecka, 32 söndagen under året.  Som alltid, hoppas jag att ni kommer att tycka att det är till hjälp för er själva och för era församlingar, särskilt där några av er använder den i församlingens nyhetsbrev.  Under denna novembermånad  minns vi våra nära och kära som har dött.  Det är också viktigt att låta våra nära och kära hjälpa oss att minnas vikten av nuet i våra egna liv så att vi avsiktligt kan göra det mesta av denna möjlighet att leva i kärlek till varandra i äktenskap och i våra familjer.
 
Jag skickar också med ett mail som jag fick för några dagar sedan från vänner till mig, Gerry & Maire Heery.  Jag tyckte det var en mycket uppmuntrande historia som passar in mycket bra med temat för nästa vecka.
 
Ni är i mina böner vardagliga som vanligt.  Må Gud fortsätta att välsigna er och alla era nära och kära med glädje och fröjd.  Snälla Fortsätt att be för varandra och för mig.
Johnny

Varför gå till kyrkan?
En kyrkobesökare skrev ett brev till redaktören för en tidning och klagade över att det inte var meningsfullt att gå till kyrkan varje söndag.
Han skrev: "Jag har gått i  kyrkan i 30 år nu, och underden tiden  har jag hört  ungefär 3 000 predikningar, men för allt i världen, kan jag inte minnas  en enda  av dem.  Jag tror  att jag slösar bort min tid, och predikanter och präster slösar deras  tid genom att överhuvud taget predika ". 
Detta startade en verklig en häftig strid i "brev till editorn" kolumnen.
Till mycket  glädje för redaktören, pågick detta i veckor tills någon skrev detta avgörande svar.
"Jag har varit gift i 30 år nu. Under  den tiden har min fru tillagat cirka 32 000 måltider. Men för allt i världen kan jag inte minnas hela menyn för en enda  av dessa måltider.
 
Men jag vet detta: de har alla gjort mig mätt och gett mig den styrka jag behövde för att göra mitt jobb.  Om min hustru inte hade gett mig dessa måltider, skulle jag vara fysiskt död i dag.
Likaså, om jag inte hade gått till kyrkan för näringens skull, skulle jag vara andligt död i dag! "
När du  känner att du är nedslagen till ingenting, har  Gud något i tankarna för dig!
Tron ser det osynliga, tror den otroliga & får det omöjliga!
 Tack Gud för vår fysiska och andliga näring!
 Om du inte kan se Gud i allt, kan du inte se Gud alls !

B. I. B L. E. enkelt betyder  det: grundläggande instruktioner för att lämna jorden

(B. I. B L. E. simply means: Basic Instructions Before Leaving Earth)
Mike

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
När jag sätter mig för att skriva till er idag är jag mycket medveten om ett antal människor jag har träffat under de senaste dagarna - vanliga, underbara människor, kvinnor, män, barn - och jag är förundrad över hur Gud aktivt arbetar runtomkring oss. När jag också tänker på er har jag samma känsla av förundran och tacksägelse. Det är ett fantastiskt privilegium att få bli välsignad med vår tro. Tacka Gud för hans kärlek.

Medskickat är mina inlägg för den kommande veckan, trettioförsta söndagen under året. Det är också berättelsen om Kristus som arbetar bland människor som han älskade och som hade svårt att tro att de kunde bli älskade. Jag hoppas att ni kommer att uppleva en och samma glädje när ni arbetar er igenom detta program med varandra.

Ni är i mina böner varje dag. Tack för förmånen av att få vara en del av era liv och er kärlek. Må Gud fortsätta att välsigna er och alla era nära och kära dag för dag. Be för varandra och för mig på denna resa.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Jag är ledsen att det här kommer en dag senare än vanligt den här veckan. Jag var i Donegal i några dagar och besökte min familj. Jag hoppas att detta inte orsakar er besvär. Det var underbart att få vara med mina systrar och bröder och deras familjer. Tack och lov, mår alla bra.
Bifogat är mitt inlägg för nästa vecka, trettionde söndagen under året. Jag hoppas att det kommer att vara till hjälp för dig, din familj och din församling. Det berör något mycket viktigt för oss alla - vikten av att växa i ödmjukhet i närvaro av varandras kärlek på grund av att vi känner Guds stora kärlek till var och en av oss.
Ni är i mina böner varje dag som alltid. Må Guds välsignelse vara med er och alla dem ni älskar. Fortsätt att be för mig och även för alla som får detta e-postmeddelande varje vecka. Jag ber också om era förböner för ett par ungdomar som jag träffade nyligen. De lider mycket av mobbning och trakasserier och tycker att livet är mycket svårt. Tack!
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Vi är mitt i ett Triduum för att hedra St. Gerard Majella i Clonard för närvarande. Det är underbart att se så många unga familjer här som firar ett nytt liv och hedrar detta Redemptorist-helgon som är  havande kvinnors skyddshelgon. Vänligen be för alla kvinnor och par som förväntar sig ett barn just nu, så att Gud må välsigna dem med hälsa och hopp i den växande och det tråkiga godkännandet av aborter.
Jag bifogar mina utskick för nästa vecka. Huvudtemat för det är kraften och vikten av bön, särskilt i familjelivet. Jag hoppas att ni tycker att det är användbart för er själva och för er församling.
Ni är i mina böner som vanligt, att Gud  fortsättningsvis välsignar er med en allt större kärlek till varandra och ett starkare engagemang för vår tro på Jesus Kristus. Tack för dina böner för mig.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Veckorna verkar gå mycket snabbt för närvarande - de säger att det är ett gott tecken på att jag tycker om saker och ting!! Jag hoppas att ni och alla era nära och kära har det bra och att ni är säkra från alla hotande stormar.  Bifogat hittar ni mina inlägg för nästa vecka, 28 söndagen under året. Temat är vikten av tacksamhet i våra liv och särskilt i våra relationer i äktenskap och familjeliv. Det finns så mycket att vara tacksam för. Tyvärr finns det också så mycket att klaga över! Det senare är det som tar mycket av vår tid.
Nästa vecka har utmaningen att vända detta och fokusera på att utveckla en inställning av tacksamhet - och kanske kan vi öva på det den här veckan också!!

 Jag har blivit ombedd att be böner för Theresa som just har diagnostiserats med cancer i hennes äggstockar och hennes livmoder. Må Gud vara med henne i veckorna och månaderna framöver för att få henne genom detta lidande, och att Gud välsignar hennes familj och vänner så att de också kan hjälpa henne genom denna tid till läkning och frid.  Ni är i mina böner som alltid. Må Gud välsigna er alla  och era nära och kära i den kommande veckan. Fortsätt be för mig och för alla andra som får detta e-postmeddelande.

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Idag börjar vi oktober månad. För vissa är detta ett säkert tecken på att vintern inte är långt borta. För andra är det ett välkomnande tecken på att vi kan börja förbereda oss för halloween och kanske till och med jul!! För oss som katoliker är dock idag den första dagen oktober med böneintentioner ommissionsverksamheten i världen. Påven Francis har bett oss att göra detta till en speciell månad i år på så sätt att vi alla är missionärer i världen, - för att föra evangeliets glädje till våra hem och familjer och genom våra nära kärleksrelationer och att genom dem föra ut den glädjen till det samhälle vi  lever i.
Jag hoppas att den bifogade filen kan hjälpa till att svara på den kallelsen.
 
Bifogat är mina böner för nästa vecka. Guds ord ber oss att skaka av oss vår slöhet i hur vi lever ut vår tro och vår kärlek så att vi visar oss som ett folk med ett hopp.
Låt detta bidrag vara till hjälp för er att lyssna på denna kallelsen  i ditt äktenskap och familjeliv och i din församling. Ni är i mina böner. Be också för mig. Gud välsigne er alltid.
 Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 Tack för eraböner för mig förra veckan. Jag hade en bra vecka i Esker, och en framgångsrik tid i det jag var där för - att predika i ett par församlingar från Clonfert stift om Redemptoristernas utrikesuppdrag och att be om hjälp av folket i dessa församlingar särskilt för våra uppdrag i Moçambique.

Det känns bra att vara hemma igen och att vara tillbaka i mina normala rutiner.
Jag bifogar mina inlägg för nästa vecka, Tjugofemte söndagen under året.
Det är ett nöje att vara i kontakt med er och ett privilegium att till och med få vara en liten del i er kärlek till varandra och att få leva av er tro på Kristus.

Ni kommer att vara i mina böner igen i veckan framöver. Må Gud fortsätta att välsigna er och alla era nära och kära med allt  ni önskar och behöver. Be också för mig och för varandra. Gud välsigne er alltid.
 Johnny

 29 september - 5 oktober 2019  Ett vittne för sanningen
 "Lyssnar de inte till Mose och profeterna, då låter de inte övertyga sig ens om någon står upp från de döda."
Dessa Jesus  ord talades till fariséerna, vilka var människor som levde på ett mycket bra sätt, men som missade poängen. Så är det också för oss idag eftersom vi också så ofta missar poängen med vår tro. Kärnan i vår kristna tro är att Jesus har uppstått från de döda och lever bland oss. Denna kunskap bör ge oss mycket energi till att leva, stor vördnad för varje person, samt stor glädje och frihet.
Istället gör vi vår tro till en plikt,  uppgift, och en börda, stor del av tiden. Vi gör samma sak i våra nära förhållanden i äktenskap och familjeliv. Det är dags att anta Jesu anda och låta vår kärlek lysa ut till den värld vi lever i och till församlingen vi är en del av.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, du visar din allsmäktige kraft i din barmhärtighet och förlåtelse.
Fortsätt att fylla oss med dina kärleksgåvor.
Hjälp oss att skynda mot det eviga livet du lovar
så att vi kan komma att dela  glädjen i ditt rike.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Barmhärtighetens Gud, ta emot gåvan av vår kärlek.
Hjälp oss att växa i vår kärlek varje dag
och gör det till en välsignelse för oss och alla vi möter.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, låt våra ansträngningar om att dagligen älska,
där vi förkunnar Kristi död och uppståndelse
ge oss frälsning och göra oss till ett med honom i ära och härlighet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen.

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vad är 3 av din frus / makes bästa egenskaper för närvarande? Hur kan du berätta om dem för honom / honom den här veckan?
 För andra: Välj en person som är nära dig i ditt liv.
Hur kan du att bekräfta den personens godhet den här veckan?

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Hälsningar från Esker, Co. Galway!! Ni har varit i mina tankar och böner medan jag kopplar av på denna vackra plats. Och jag är glad att jag har en internetanslutning så att jag kan komma i kontakt med er.
Jag har bifogat mina inlägg för nästa vecka, Tjugofemte söndagen under året.
Som alltid hoppas jag att detta kommer att vara till hjälp för er i er egen kärlek till varandra och även för församlingarna som använder reflektionen i deras församlingsnyhetsbrev. Jag kommer tillbaka till Clonard nästa måndag så jag kan kontakta er därifrån.
Må Gud fortsätta att välsigna er och alla de du älskar och skydda er genom hans vård. Fortsätt be för mig och för alla som använder denna resurs vecka för vecka.
Johnny      

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Det är bra att vara tillbaka hos er igen. Jag tillbringade de senaste veckorna i Italien där Mary & Jim Corry firade sin guldbröllopsdag med sin familj och några nära vänner. Det var en fantastisk upplevelse att få vara där i solskenet och den höga temperaturen. Detta gör det svårare att vara tillbaka här i regnet och kylan!! Det var särskilt roligt för mig att vara med Mary & Jim vid detta speciella tillfälle.  
Jag har bifogat nyhetsbladet för nästa vecka. Som alltid finns det en stor utmaning i Guds ord, men en utmaning som kan ge lycka och glädje genom våra ansträngningar att möta det. Jag hoppas att ni kommer att finna det användbart för er själva och för er familj.  
Jag åker till Esker, Co. Galway, på fredag ​​i tio dagar för att göra ett yttre missionsuppdrag i två församlingar i Clonfert stift. Jag borde kunna skicka nyhetsbrevet för följande vecka därifrån. Ni kommer att vara i mina böner varje dag för att tacka Gud för er och att be om Guds välsignelse åt er och åt de ni älskar. 
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Ni blir kanske förvånade över att höra från mig så snart igen!! Tidigt på tisdag morgon åker jag till Italien och blir där till den 7 september. Mary & Jim Corry firar sin guldbröllopsdag i veckan och bestämde sig för att fira detta speciella tillfälle på en plats i Italien som de har åkt på semestrar till, under de senaste åren. Deras familj är redan där och de bjöd in mig att var med dem under hela den här tiden. Jag ser fram emot att vara där och särskilt hedra Mary & Jim som har varit nära vänner till mig i många år och vi har också arbetat tillsammans med att stödja äktenskap och familjeliv och förbereda par för äktenskap, så jag skickar mina inlägg för de kommande två veckorna redan nu.
Som vanligt hoppas jag att ni tycker att det är till hjälp för er. Jag har nyligen hört från några par som berätta för mig hur mycket dessa veckobidrag betyder för dem. Det är en stor uppmuntran för mig att fortsätta skicka ut dem!! Jag kommer att be för er varje dag när jag är i Italien, att Gud fortsätter att välsigna er och alla era nära och kära. Fortsätt be för mig. Och jag ber särskilt om era förböner för Mary och Jim, att Gud belönar dem för deras fantastiska generositet under deras femtioåriga äktenskap. Gud välsigne er.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Det har gått ett par veckor sedan jag hade kontakt med er. Under tiden har jag varit i Fatima. Det var en fantastisk upplevelse för mig på väldigt många sätt. Jag bad för er varje dag att Gud skulle fortsätta att välsigna ert äktenskap, din familj och din församlingsgemenskap. Och jag vet att dessa böner besvaras.
 
Jag har också haft mycket problem med min dator under de senaste veckorna och jag blev orolig för att jag kanske inte skulle få ut det här till er idag. Tack och lov, fick jag mycket hjälp med att få igång den igen. Mannen som äntligen fick igång den har just nu gått, så här är jag kl. 21.30. Jag är mycket glad. Kanske skulle du låta mig veta att du har fått det här.
 
Bifogat är mina inlägg för ”21 söndagen under året”. Jag litar på att det kommer att vara till hjälp för er. Ni kommer fortsätta att vara i mina böner i veckan framöver. Må Guds välsignelse vara med er och alla de ni älskar.
Johnny 

Läs hela inlägget »

Kära vänner,
 
Tack för era böner förra veckan. De var mycket värdefulla för mig. Vi hade en traumatisk vecka med det mycket plötsliga dödsfallet av Fr. Phil Dunlea. Tack och lov, hade vi en underbart fin begravning för honom i sällskap med hans familj och hans många vänner. Blandat med denna sorg hade jag också glädjen över bröllopet med Caoimhe och Tom på torsdag. Det var ett stort privilegium att få vara med dem på deras speciella dag. Fortsätt be för dem att deras äktenskap kommer att bli allt mer av det de ser fram emot.
 
Bifogat är mina inlägg för nästa vecka. Återigen är det ett mycket utmanande Guds ord men ett så viktigt ord för oss alla. Det är ett nöje för mig att vara på denna resa med er och att veta att det finns så många par som arbetar med att bygga sina äktenskap genom detta program och på så många andra sätt. Tack för den uppmuntran ni ger mig.
 
Fortsätt be också för mig varje vecka. Ni är i mina böner varje dag. Må Gud välsigna er och alla era nära och kära med lycka och glädje varje dag i era liv.
 
Johnny
 

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Tack och lov. Jag hade en mycket trevlig och givande vecka i Esker. Det var en glädje att vara där. Ni var i mina böner varje dag. Jag tackar för era. Den här veckan ber jag om era böner för ett ungt par, Caoimhe och Tom, som gifter sig på torsdag. Jag kommer att ha förmånen att delta på deras bröllop. Jag ber också om era böner för en av våra medlemmar i vår kommunitet, Fr. Phil Dunlea, som dog mycket plötsligt i morse i Clonard. Må Gud ge Phil evig vila och må Gud hjälpa oss och Phils familj och vänner genom chocken av från hans död.
 
Som vanligt skickar jag er mina inlägg för nästa vecka. Jag hoppas att ni tycker att det är till hjälp. Det här evangeliet är en av mina favoriter och jag grundar rörelsen ”Ständig bön för äktenskap och familjeliv” på den. Det är underbart att ha en sådan total garanti för framgång som finns i detta Guds ord.
 
Ni kommer att vara i mina böner den kommande veckan. Må Gud välsigna er och alla de ni älskar.  Fortsätt och be för mig också.
Johnny

Läs hela inlägget »

 21 juli - 16: juli, Jesus, vår vän

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
När vi nu närmar oss mitten av juli blir jag medveten om hur snabbt sommaren framskrider. Jag hoppas att allt är bra med er, och att ni får en paus under sommaren och vila. Jag är också medveten om att  när vi kommer fram till den 12: e. och framåt, att det  är en särskilt spänd tid i Belfast och i hela norra delen av Irland. Vi ber att det blir en tid då alla hålls trygga och fria från skador och uppdelningar.
 
Bifogad är min bönereflektion för nästa vecka. Temat för detta är relevant för vår situation här eftersom det är vår uppmaning att högakta varje person som den hon eller han är, och att visa var och en kärlek och respekt även om det kostar på för oss själva. Det handlar inte bara om hur vi behandlar dem som finns längre ifrån oss. Det handlar mycket om de som finns närmast oss i äktenskapet, i familjelivet och i de församlingar som vi tillhör. Njut av det!

Nästa vecka kommer jag att vara i Esker, Athenry, Co. Galway. Förhoppningsvis kommer jag att kunna skicka materialet till er följande vecka om det inte finns några problem med internetanslutningen. Om  ni inte hör av mig är det orsaken!!

Ni är i mina böner varje dag, att Gud ska  välsigna er och alla dem du älskar. Be också för  mig.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Tack för er böner och uppmuntran förra veckan till den högtidliga "Novenan till ära för Our Mother of Perpetual Help" i Clonard. Det var en stor upplevelse för oss alla. Om ni hade möjligheten att få ta del av något av det hoppas jag att det också var en fin upplevelse för er. Jag bad för er varje dag samtidigt som jag tackade Gud för er och er tro och trohet och bad Gud att välsigna er och alla era nära och kära med frid och glädje.  
Bifogat är min bönereflektion för nästa vecka. Återigen ger det oss en mycket viktig utmaning i vår trostillväxt och för kyrkans liv. Det är ett sådant privilegium att vara Guds folk i dagens värld. Låt oss anta utmaningen med hopp och förtroende. Som alltid kommer du att vara i mina böner varje dag.
Var vänlig och be också för mig. Tack.
 Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 Ni har varit i mina böner varje dag sedan jag skrev till er förra veckan under den tiden vi firar den årliga novenan till ära för ”Our Mother of Perpetual Help”. Allt  går väldigt bra trots att så många människor är här och ber,  sjunger och firar från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Det är en underbar upplevelse för mig av kyrkans folks tro. Novenan fortsätter till torsdagskvällen, så om du vill vara med oss, ​​antingen här i kyrkan eller på internet är du välkommen att göra du det. Vår hemsideadress är www.clonard.com
 
Jag har bifogat mitt nyhetsbrev/parbönen för nästa vecka, 13: e söndagen under året. Jag hoppas den kommer att vara till hjälp för er och era familjer och er församling. Detta är en vecka som är till för att förnya vårt engagemang för Kristus, till kyrkan, och till varandra i äktenskap och familjeliv. Vår värld behöver styrkan i våra olika tros- och kärleksåtaganden mer än någonsin.
 
Ni kommer att fortsätta att vara i mina böner varje dag, att Gud ska välsigna er och alla era nära och kära med lycka och glädje.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
I morgon, onsdag den 19 juni, börjar den högtidliga Novenan till ära för ”Mother of Perpetual Help” i Clonard klockan 6.45 och fortsätter med tio sammankomster varje dag fram till torsdagen den 27 juni. Om du kan vara här hos oss under dessa nio dagar kommer du att vara mycket välkommen. Om det inte är möjligt för dig att vara närvarande kan du vara med oss via vår webbkamera varje dag för någon av sessionerna. Webbplatsen är www.clonard.com och klicka på webbkamera.
Bifogad är min fil för nästa veckas parbön och nyhetsbrev. Jag hoppas att ni kommer att uppleva det användbart för er själva. Var säkra på mina böner för er varje dag i Novenan och framåt. Må Gud välsigna er och alla era nära och kära under denna tid på sommaren.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Efter Pingst går det liturgiska året in i det som kallas ”tiden under året”. Detta kan leda oss till att tro att den här tiden inte är så viktig. Hur fel skulle det inte vara. Det är snarare en uppmaning att leva vårt vanliga vardagsliv med de extraordinära sanningarna i Kristi liv, lidande och, död och uppståndelse på ett sådant sätt att vi kan säga med St Paul: "(Jag är korsfäst med Kristus), och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig.
Den första platsen som detta liv för oss till är i den oerhörda närvaron av den sanna Guden som är en treenighet av Fader, Son och Helige Ande. Vi tror inte bara på en gud men i den sanna Guden och våra liv här och i evigheten kommer att spenderas i en känsla av underbarhet och glädje i detta, att vår Gud, älskar oss.
Det är i äktenskapets sakrament och i familjelivet som vi kan komma närmast till att förstå vår treeniga Gud och också kunna återspegla vår Gud till den värld som vi lever i. Jag hoppas att bilagan hjälper er  att delta i detta, den här kommande veckan. Ni  är i mina böner att Gud ska  vara väldigt nära dig och alla de du älskar.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Pingst

Kära Vänner!
Med denna bilaga kommer vi till slutet av påsktiden. Under de senaste sju veckorna har vi firat den stora sanningen i vår tro,  att Jesus Kristus har uppstått från de döda. Det har varit en underbar årstid med glädje och hopp. Men, som för de första lärjungarna, är vi tvungna att förbereda oss för den Heliga Andes ankomst som vi firar på pingstdagen.

Vi kommer att se, att Kristi direkta uppdrag i världen har upphört. Nu lever han i och genom oss - hans kropp, kyrkan. Vi har befogenhet att fortsätta hans uppdrag genom vår kärlek till varandra, en kärlek som förändras och förlängs av den Helige Ande. Denna kärlek är investerad i kärleken mellan man och hustru, föräldrar och barn, men som är så kraftfull att den sträcker sig till kyrkans församling och vidare utåt till jordens ändar. Det är så viktigt att vi som Guds folk tillåter oss att tro på vilka vi är och varje dag försöker av vår bästa förmåga att leva på det sättet.

Jag hade inte tänkt att predika en predikan när jag började skriva detta!! Men här har ni det!! Ha en trevlig vecka tillsammans med varandra och ni ska veta att ni är i mina böner varje dag.  Gud välsigne er och alla de ni älskar.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Tack för er kärlek och er frikostighet i tron.  Det är ett privilegium för mig att vara en del av ert liv varje vecka då jag skickar ut denna bön för äktenskap och familjeliv, och när jag ber för er och med er varje dag i veckan. Min insats för den sjätte påskveckan framhäver för oss, Jesu sista vilja och testamente - Frid ger jag er, min egen frid jag ger er. Vilken underbar gåva som ska ges. Det är upp till oss att packa upp den här gåvan till varandra och för alla de vi älskar. Jag ber att den här veckan kommer vi alla att arbeta tillsammans för att få frid i våra äktenskap, våra hem och familjer och våra samhällen. Då ska vi göra Guds vilja. Gud välsigne er alltid.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 Vi börjar nu lämna påskveckorna firandet bakom oss och ser fram emot den Heliga Andes ankomst vid pingst. Kristi himmelfärds dag är en viktig del av vår tro, eftersom vi kommer ihåg orsaken till vårt hopp - inte så mycket i vad vi kan göra, även om det är mycket viktigt, men i vad Jesus har gjort och fortsätter att göra i oss och för oss.
Det är underbart att vara vid liv. Det är underbart att känna Kristus som vår frälsare. Och det är underbart att vara med varandra på resan för att bygga en ny värld. Ni kommer att vara i mina böner som alltid under den kommande veckan att Gud ska inspirera er i er kärlek till varandra och för er familj och gemenskap. Vänligen fortsätt att be för mig.
Johnny
 

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Vilken vacker dag vi har i Belfast idag. Jag hoppas att det är lika fint där du är. Det är svårt att behöva stanna inne för att få det här mejlet utskickat, men det är ett tecken på hur mycket jag älskar er!! Jag har skickat med mina reflektioner och böner för nästa vecka, Femte påsksöndagen. Detta leder oss till själva kärnan i vår tro och hur vi lever ut den. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er som par, som familj och som församling. Som alltid, kommer jag att be för er varje dag under nästkommande vecka. Jag tackar Gud för er och ber Gud att välsigna er och alla era nära och kära och att belöna er för er godhet.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Hälsningar från Donegal !! Jag är hemma hos min familj i några dagar och ser fram emot att få  träffa dem alla och få några dagars  vila. Men jag kunde inte glömma er !! Bifogat är min reflektion  för nästa vecka. Frågan är "Vem tillhör jag?" är väldigt viktigt för oss alla men speciellt för oss själva i äktenskapet och familjelivet. Jag hoppas att ni kommer att ta tid att reflektera över det tillsammans och be för att ert äktenskap växer mer och mer in i Guds vägar. Ni  är i mina böner som alltid. Dessa kommer att bli kraftfullare än någonsin denna vecka, eftersom de kommer från Donegal - Guds eget land !! Gud välsigne er och alla era nära och kära.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Än en gång den här veckan skickar jag dig detta mail för nästa vecka med en bön i mitt hjärta om att Gud ska välsigna dig och alla dina nära och kära. I den bifogade reflektionen säger Jesus till sina lärjungar: "Kom och ät (frukost)". Jag ber att var och en av oss ska uppleva närheten i samma inbjudan från honom.
Det underbara med vår tro är att Kristus uppenbarar vår Gud till oss i de alldagliga sakerna i våra liv. Detta gäller särskilt vår kärlek till varandra i äktenskap och familjeliv. Jag hoppas att ni kommer att njuta av detta bidrag till era kärleksrelationer och att ni kommer av Kristi kärlek till dig, växa i saktmod.
Johnny   

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Herren är verkligen upptånden, halleluja, halleluja. Jag älskar den här trosbekännelsen som vi uttrycker hela veckan. Det ger en stor glädje i mitt hjärta. Jag ber att vi alla skulle kunna gå in i den underbara sanning som ges till oss och att våra liv skulle förnyas i hopp och glädje.
Bifogat är den här veckans nyhetsbrev, som är mycket viktigt, den här gången, som alltid!! Vi kommer aposteln Thomas, populärt känd som Thomas tvivlaren mycket nära. Thomas krävde att han skulle få se hålen i Kristi kropp och att han skulle få sätta sin hand i Kristi sida innan han skulle tro. Jesus låter honom göra just detta. Vårt problem är ofta att vi ser de hål som finns där och blir upprörda. Kristus är inte bara återuppstånden, utan han lever i denna kropp, kyrkan, svaga och syndiga som vi är. Det är han som ger oss vårt liv.
Ni är i mina böner som alltid, att Gud ska fortsätta att välsigna er med glädje i er kärlek och i era familjer. Glad påsk. Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 Jag önskar er alla  inför nästa vecka och veckorna och månaderna framöver en väldigt glad påsk- även om det i morse såg ut mer som jul än påsk, när man tittade ut genom fönstret!! Jag gillar den här tiden på året väldigt mycket. Dagarna förlängs hela tiden; vädret lovar att bli bättre, känslan av Kristi uppståndelse ligger i luften och människorna mår i !alllmänhet bättre
 
Men, vi har fortfarande Stilla veckan  framför oss att fira. Det här är en underbar vecka i vår vandring med Kristus då vi vandrar med honom genom hans lidande och död med  insikten av hans uppståndelse och det stora under som det innebär. Ni kommer att vara i mina böner varje dag denna vecka att bortom allt detta och hos oss alla, att Herren kommer beröra våra hjärtan och ge en allt större tro och ett större hopp, att föra ut till världen vi lever i. Jag kommer att be för er att Herren kommer att göra er kärlek till varandra allt större  i äktenskapet och familjelivet så att världen genom er kärlek och Guds kärlek kan bli en bra plats för oss alla.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Detta är det sista utskicket av ”Bön för äktenskap och familjeliv” det här året innan påsk. Det är svårt att tro att fastetiden nästan är över och att vi snart kommer fram till påsktiden. Det är dock  viktigt, att vi  inte gå vidare riktigt än, eftersom vi  har den viktigaste veckan av vår trosresa framför oss. Försök att göra det mesta av den för kyrkan skull i din församling, i ditt äktenskap, i din familj och för världen vi lever i.
Ni kommer att vara med mig i mina böner som alltid, att Herren ska hjälpa var och en av oss att komma närmare honom så att vi kan bli stärkta av hans kärlek, under veckorna och månaderna framåt så att vi talar hans ord till varandra och till vårt samhälle. Be också för mig i era böner. Må Gud välsigna oss alla med frid,  glädje och fröjd.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Tack så mycket för era böner förra veckan för församlingsuppdraget i Ballynahinch, Co. Down. Gud vare tack, för det gick riktigt bra. Vi fick ett mycket bra gensvar på alla evenemangen i veckan och det infann sig en verklig känsla av glädje i slutet av den. Vänligen fortsätt att be för dem, att de nu kan bygga vidare på vad som uppnåddes under uppdraget.
Bifogad är min nyhetsbrevet för nästa vecka. Jag hoppas det kommer att vara till hjälp för er. Jag njuter av möjligheten att tänka på er och ber för er varje vecka när jag förbereder denna bön för äktenskap och familjeliv till er. Ni är i mina böner varje dag, att Gud alltid ska välsigna er och alla era nära och kära. Vänligen be för mig också.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Tack för era böner förra veckan för uppdraget i Lower Morne. Det gick väldigt bra, Gud vare tack. Vi fick ett mycket bra gensvar från människorna där och det infann sig en verklig känsla av glädje och hopp inför framtiden. Brendan Keane och jag åker på ett annat församlingsuppdrag den kommande veckan, som börjar på lördag den 23 och slutar på söndag 31 mars. Återigen ber jag om era förböner för Ballynahinch Parish, Co. Down, i Dromore Stift, att denna vecka kommer att bli en tid med förnyelse av hopp och glädje för dem och för oss.
På grund av detta uppdrag skickar jag åter två omgångar av bön för äktenskap och familjeliv. Ibland har vi inte bra internetuppkoppling och jag vill att ni ska få dem under de två veckorna som följer. Jag kommer att be för er varje dag under uppdragsveckan. Må Gud fortsätta att välsigna er och era familjer och alla era nära och kära med riklig nåd.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
I morgon är askonsdag, vilket är början på en ny fastemånad!! Jag hoppas att ni är redo för den. Jag ser fram emot den själv samtidigt som jag också ser det som ett ytterligare bra tillfälle att växa i min tro på Kristus som vår frälsare och i hans död och uppståndelse som det ultimata tecknet på Guds extraordinära kärlek för oss. Det är också en tid för oss alla att växa i vår kärlek till varandra och i en övertygelse om hur viktigt det här är för kyrkan idag och för den värld vi lever i.
Jag skickar er två omgångar av nyhetsbrevet idag eftersom jag åker på ett församlingsuppdrag till Lower Morne på lördag och vet inte om det kommer att finnas tillgång till internet där jag bor nästa vecka. Vänligen be för Fr. Brendan Keane och mig, att det kommer att gå mycket bra för församlingen den här veckan som kommer. Jag kommer att be för er och era familjer varje dag i veckan om att Gud ska fortsätta att välsigna er med glädje och frid.
Johnny

10 - 16 mars, Jesus är Herre
An­den drev ho­nom ut i öknen, och han var i öknen fyr­tio da­gar och sat­tes på prov av Sa­tan." När vi börjar fastan, kommer vi i kontakt med de grundläggande frestelserna i det mänskliga livet som kan leda oss till katastrof. Den första av dessa är stolthet. Det betyder inte att vi trivs bra, men tänker på oss själva som det enda och viktigaste i våra liv.
Under denna tid är vi inbjudna att omfördela våra prioriteringar igen. Den andra frestelsen är att makt som gör att vi vill bevisa att vi är bättre än andra. Den enda kraft som vi bör utöva som Kristi anhängare är kärlekens kraft genom vilken vi glömmer oss själva, dör bort från oss själva så att andra kan ha liv. Fastan är också en tid för att förändra vårt sätt att leva som inte överensstämmer med Guds vägar, eftersom den tredje frestelsen är presumtion. Gud respekterar våra val och belöningar och straffar oss i enlighet därmed.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att förstå meningen av din sons död och uppståndelse
genom vår efterlevnad av fastan
och lär oss att reflektera över den i våra liv
i egenskap av att vara ett gift par.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, gör oss värdiga din kärlek.
Låt våra ansträngningar att älska varandra i äktenskapet
hjälpa till att förändra våra liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Kvälls och nattbön tillsammans

Fader, du ökar vår tro och hopp och fördjupar vår kärlek.
Hjälp oss att leva genom ditt ord som gifta
och att söka Kristus som vår väg, vår sanning och vårt liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vad är ursprunget till er kärlek i äktenskapet? Återkalla  dessa i minnet under veckan och förnya romantiken från dessa dagar.
För andra: Hur kan du hedra dina föräldrar, även de som har dött, på ett speciellt sätt i veckan?

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Med detta mejl är vi slutet av en tid med en serie av söndagar ”under året”. Nästa vecka börjar vi fastan för 2019. Tack för de senaste åtta veckorna. Det har varit ett nöje att  få vara en del av dem med er. Jag ser fram emot veckorna under den kommande fastan och  veckorna efter påsk och framåt.

Vår resa i tron med Kristus och med varandra är ett spännande sätt att leva på. Det finns alltid mer att få och att växa i. Jag hoppas att ni tycker att det är bra för er själva. Tack för all er godhet och kärlek. Ni är i mina böner varje dag, varje vecka. Må Gud välsigna er och era familjer samt vänner under veckan som kommer.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Förra veckan hade jag stora problem med mina e-postmeddelanden så att många av er inte fick nyhetsbrevet. Jag hoppas att ni saknade mig!! Tack Gud, så har jag nu fått tillbaka de flesta av mina kontakter. Jag är glad att kunna skicka er nyhetsbrevet för nästa vecka, den 7: e söndagen under året. Det är en mycket viktig söndag som bär budskapet om att behandla andra som vi vill att de ska behandla oss. Det är en stor utmaning för oss på alla nivåer i våra liv och i vår tro.
Ni är i mina böner varje dag då jag tackar Gud för er och ber om Guds välsignelse för er och era familjer. Var vänliga och fortsätt att be för mig också. Tack.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Tiden går fort och vi är redan igenom den första delen av 2019. Guds ord för varje vecka är så rikt för våra hjärtan och sinnen och jag hoppas att du får ut lika mycket av det varje vecka som jag får. Trons gåva är så underbar, särskilt i hur vi kan stämma in i Guds hjärta, vecka efter vecka och bli berikade av hans Ord.

Återigen påminner Guds Ord oss i nästa vecka, ​​om vårt kall för att göra Guds väg attraktivt för varandra och för dem som finns nära oss, genom vår vänlighet och generositet av kärlek. Framtiden är alltid utlovad för oss och vi har inget att vara orolig över. Allt vi behöver göra är att försäkra varandra om det med glädje och självförsikt.

Ni är i mina böner varje dag. Jag tackar Gud för er och ber Gud att välsigna er och alla era nära och kära överflödande under nästa vecka och framåt. Vänligen fortsätt att be för mig också.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Ni hittar nyhetsbrevet för för den 4: e söndagen under året, bifogat det här mejlet. Det är en mycket viktig söndag för oss på vår tros vandring, eftersom vi är inbjudna att fara på djupet i våra liv, för att komma i kontakt med de djupaste sanningarna om oss sjäva, som uppenbarades för oss av Kristus. Tänk på det och be om det under den kommande veckan.
Jag fortsätter att be för er varje dag att Gud kommer att vara med er för att välsigna er och alla era nära och kära och för att inspirera er med glädje och hopp i kärlek till varandra och i ert familjeliv. Snälla be för mig också.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Snön har kommit!! Det är härligt att titta på den men det är en plåga att tänka på den!! Jag hoppas att allt är bra med er vart ni än är och att snön bara påminner oss om att våren  också kommer.
 
Jag bifogar nyhetsbrevet för nästa vecka, den 3: e söndagen under året. Den manar oss till en omstart för våra prioriteringar i äktenskapet och i familjelivet såväl som i våra trosgemenskaper särskilt i våra församlingar. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp.
 
Var vänlig och håll mig i era böner. Jag ber för er varje dag då jag tackar Gud för privilegiet att färdas med er och då jag ber om Guds välsignelse för er, er familj och på alla de ni älskar.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!  
Julsäsongen är nu över och vi går framåt mot fastan och påsk. Dessa kommande söndagar heter ”…söndagen under året/Ordinary Time”. Det finns inget vanligt i dem!! Under dessa veckor är vi uppmanade att fokusera på hur vi kan leva det vi upplevde under julen, i äktenskap och familjeliv och även i den församlingsom vi tillhör. Det är fantastiskt att vi börjar den här tiden med bröllopsfesten i Kanan. Detta var det första undret som Jesus gjorde och det var för ett ungt pars skull på deras bröllopsdag. Det utfördes på begäran av Maria, Jesu Moder, vår Moder. Jag hoppas att ni  i detta hittar vad som är användbart för ert äktenskap och familjeliv.
Jag ber också om era förböner för Paddi Coyle. Hon och David är i England på en begravningsmässa för sin moster Margaret. Må Gud ge Margaret evig vila och välsignelse för hela sin familj och sina vänner som sörjer henne i kväll.
Jag ber också om era böner för Mary Corry.  Marias bror John som dog för några dagar sedan i England. Hon och Jim kommer att resa till hans begravning inom de närmaste dagarna.
Må Gud välsigna dem och hela deras familj och må Gud ge Johannes evig vila.Tack för all din godhet. Nu är i mina böner varje dag. Må Gud fortsätta att vara med er för att välsigna er och hela er familj med glädje och frid.
Johnny    

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
När jag bifogade min fil för den kommande veckan glömde jag att jag behövde skicka den till nästkommande vecka också. Jag kommer vara borta nästa vecka  på Redemptoristernas ordenskapitel som hålls i Dromantine nära Newry. Detta kommer att bli ett  avgörande möte för oss, så be för oss som en religiös order att vi kan bygga en betydande framtid för kyrkan. Bifogat hittar du mitt nyhetsbrev för veckan som börjar med Kristi dop. Detta ger jultiden ett slut och är början på vår resa med Kristus genom hans liv och vårt ämbete vilket leder oss till påsk och tiden framåt. Tack för er tro och kärlek. Gud välsigne er och alla era nära och kära alltid.
Johnny  

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 Jag önskar er och alla era nära och kära ett mycket lyckligt nytt år. Jag ber att det blir ett år med god hälsa och lycka för dig. Och jag ber att det blir ett år med förnyat hopp och glädje för kyrkan. Det finns många utmaningar för oss alla. Jag hoppas att vi kan möta dem med förtroende genom vår tro och med stöd av varandra.
 
Bifogad är nyhetsbrevet för nästa vecka, som börjar med Trettondagen. Det här är en påminnelse för oss alla att julen inte är över! Vårt fokus på jul fortsätter till nästa vecka när vi firar Kristi dop. Det är upp till oss att hålla fokus på det, eftersom världen runt oss nu har gått vidare till andra saker!

Ni är i mina böner varje dag och kommer att fortsätta att vara det under hela det nya året. Vänligen be för mig också och för varandra. Gud välsigne er alltid.
 
Johnny

6 - 12 januari,  Herrens uppenbarelse
"Vi har sett hans stjärna gå upp och har kommit för att tillbe honom." Dessa ord sagda av de vise männen under trettondagen är ett samtal både för att förnya vår egen tro och ett nytt engagemang för att själva bli stjärnan som visar vägen till Kristus för andra. Alla våra gåvor som vi får ges till oss för andras skull. Detta gäller särskilt för gåvan av äktenskapets kärlek. Genom att leva ut sitt äktenskaps sakrament säkerställer gifta par att många andra kan få hopp och förtroende för Kristi underbara sanning. Våra hem kallas också för att vara platser där Kristi frid uppmuntras, så att denna frid kan stråla ut till samhället. Den trosgemenskap som vi tillhör, har den främsta uppgiften att rikta uppmärksamheten hos människorna runt omkring oss mot Kristus, vår Frälsare.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, du uppenbarade din Son för nationerna
under ledning av en stjärna.
När vi ägnar oss åt vårt äktenskaps sakrament,
led oss ​​till din ära i himlen genom trons ljus.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, ta emot din kyrkas gåva,
vilket inte är guld, rökelse eller myrra,
men vår kärleks mildhet och passion för varandra.
Öka vår kärlek i äktenskapet för ditt folks skull.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen.

Kvälls och nattbön tillsammans
Fader vägled oss i vårt äktenskap med ditt ljus.
Hjälp oss att känna igen Kristus i våra dagliga liv
och välkomna honom med kärlek
för att han är Herre i evighet. Amen.

Aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vad kan du göra för att stärka ditt äktenskap i år? Planera detta med din fru / man i veckan.
För andra: Vilket nyårslöfte kommer du att göra så att du kan tjäna din församling på ett bra sätt i år?

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
God jul till er och alla era nära och kära. Vi hade en underbar dag igår i Clonard. Alla våra juldagsmässor var fullsatta. Det fanns en verklig känsla av tro och hoppets glädje, med så många unga familjer och så många andra i alla åldrar som var samlade för att prisa Gud för Kristi födelses skull.
Bifogat är mitt nyhetsbrev för nästa vecka, den heliga familjen högtid.
Kan denna fest hjälpa oss alla att sätta familjen i centrum för våra egna liv
och i kyrkans liv så att världen kan lära känna Kristi närvaro bland oss. Tack
för ert eget engagemang för detta underbara mysterium i livet. Må ert hem
fyllas med frid och glädje. Må ni och alla era nära och kära ha ett väldigt
gott nytt år som vi börjar 2019. Johnny
Johnny  

Läs hela inlägget »