Luleås bönegrupp ber den 25 varje månad.

Ständig bön för äktenskap och familj

Rörelsen Ständig Bön för äktenskap och Familj började på Irland och finns sedan några år i Sverige. Bönegrupper finns i de flesta av stiftets församlingar.
Tanken är att det varje timme på dygnet ska finnas någon som ber för äktenskap och familj. Bönegruppen i Luleå ansvarar för den 25:te varje månad då var och en av oss har sin timme för bön.

Vad?

"Ständig Bön för Äktenskap och Familj" är en bönekedja som finns i många länder. Grundidén är att på ett inspirerande sätt få folk att upptäcka bönen och samtidigt knyta den till ett mycket angeläget ämne. Människor som valt att vara med ber en timme var, samma timma, samma datum varje månad. Deltagande församlingar har varsitt datum för detta. Luleås bönegrupp ber den 25 varje månad.
Kedjan byggs upp allteftersom fler engagerar sig, så att bönen i varje land slutligen blir ständig.

Kontaktperson i Luleå församling är:
Lahib Yousif

Varför?

Följande är kommentarer från deltagare i olika svenska församlingar.
"Det har hjälpt mig att börja be."
"Det ger mig stryka att veta att det finns andra som ber för mig och jag har kunnat klarar av det faktum att min man har varit sjuk i några år."
"Det ger mig hopp för mina barn, hopp för framtiden."
"Jag känner att jag tillhör någonting stort."
"Jag har fått en djupare förståelse för Rosenkransen."
"Några av mina vänner har haft problem. Jag bad för dem och det blev bättre."
"Mitt äktenskap blev bättre från den dagen jag började be".
"Jag förstår varför mitt äktenskap gick sönder."
"Alla livets olika skeden finns inkluderade i bönehäftet."
"Jag vandrar över hela världen under min timme och jag är tacksam för det, för jag vet att många människor annars hade varit utan bön."
"Jag har glömt ibland, men jag har gjort det så snart som möjligt i efterhand"
"Vi kan inte åstadkomma något. Det är Gud som åstadkommer all förändring."
"Gud låter oss hjälpa till."
"Jag tackar Jesus hela tiden, men jag klagar också."

Starten

Fr. John Doherty, som är redemptoristpräst på Irland, blev förtvivlad över att det var så svårt att få igång äktenskapsförberedelse-kurser, samtidigt som han visste att 50 % av alla äktenskap i västvärlden förr eller senare går under

.När han började fundera över vad det var som saknades blev han inspirerad av Vår Herre och insåg att vi inte kommer långt utan bön. Han tog detta på allvar och började skriva häftet "Ständigt Bön för Äktenskap och Familj", samt sprida idén om en bönekedja.Kedjor har så småningom startats i Irland, England, Skottland, Wales, Canada, USA, Sri Lanka, Sverige och Japan.
Fr. Johnny skriver: "Bön handlar om att vi öppnar oss själva, så att vi kan ta emot allt som Gud längtar efter att ge oss. Genom vår bön kan vi också hjälpa till att 'öppna dörrar' i andra människors liv, i kyrkans liv eller i samhällets liv - så att Gud kan dela med sig av sitt liv till oss." Vi ber Gud att röra vid våra hjärtan och att han ska röra vid andra människors hjärtan.
Vi ber med hjälp av ett vackert skrivet inspirationshäfte, som kan beskrivas med de tre orden Generositet, Tillväxt och Kärlek. Det finns inte ett fördömande ord i häftet, ty det är skrivet med stor medkänsla.

I dag

I hela världen är det nu ca 30 000 personer som tagit Fr. Johnny´s uppmaning om Ständig Bön för Äktenskap och Familj på allvar. I Sverige är vi närmare  1000.

Vill Du?

Du som vill ansluta dig och be 60 minuter ett visst datum i varje månad är varmt välkommen att ta kontakt med samordnaren i din församling eller med mig, som samordnar i Sverige, så får du ett inspirationshäfte och vi kan gemensamt hitta en tid som passar.

Om man någon gång, p g a glömska eller annat, missar sin bönestund är det bara att be en annan timme, så snart som möjligt i efterhand istället. Alla glömmer vi ibland!

Vill du delta i bönekedjan, eller veta mer om vad det innebär, hör gärna av dig till Lahib Yousif

Länkar

Vill du delta i bönekedjan, eller veta mer om vad det innebär, hör gärna av dig till Colette Johansson

Ständig Bön för Äktenskap och Familj

Continuous Prayer

THE COUPLE THAT PRAYS TOGETHER STAYS TOGETHER.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 
Veckobreven på engelska

Fr Johnnys veckobrev

DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 
Veckobreven på svenska

2021 > 11

 Kära vänner!
 
Gott Nytt År!! Det verkar konstigt att säga det i november, men sanningen är att detta är början på ett nytt år i tron i vårt efterföljande av Kristus. Det kan bli det samma som förra året, eller så kan vi göra det annorlunda genom att bygga vidare på vad vi har uppnått under det senaste året och växa i kärlek till varandra i äktenskap och familjeliv och i vårt engagemang för vår församling.
 
Genom söndagsmässans liturgi vecka för vecka får vi resa med Kristus i hans födelse, liv, död och uppståndelse och vidare tills att han skickar den Helige Ande till oss för att forma oss som kyrkan  idag och i morgon. Det kan bli en spännande resa eler så kan det vara en där vi känner oss belastade, särskilt av kraven på kärlek till varandra och till Gud i och genom Kristus. Vi kan själva göra ett beslut i början av året för att göra det till ett spännande år för varandra och för alla vi älskar.
 
Tack för all er vänlighet och kärlek under det senaste året. Var säkra på mina böner för er varje dag under det kommande året. Det är ett privilegium att få vara med er på den här resan. Må Gud välsigna er och alla dem ni älskar. Må Gud hålla oss alla trygga och säkra genom denna svåra och farliga tid.
 
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner! 
Med detta bidrag till Bön för äktenskap och familjelivs nyhetsbrev kommer vi till slutet av ännu ett liturgiskt år i vårt efterföljande av Kristus i tro. Tack för all er vänlighet mot mig det senaste året. Det är ett stort nöje och privilegium att få vara i kontakt med er vecka efter vecka och att vara med  er i bön varje dag, under veckan. Jag hoppas att ni kommer att finna den bifogade filen till hjälp för er själva under den kommande veckan. Du kommer att vara i mina böner varje dag som vanligt och jag ber dig att be för mig och för alla dem som är en del av denna parbön och för alla gifta par.
 
Jag ser fram emot att börja ett nytt år med er nästa vecka, med första söndagen i advent. Under tiden, må Gud välsigna er och alla era nära och kära och skydda oss alla från Covid-19-viruset som fortfarande härjar i våra familjer och samhällen. Tack för all er godhet.
 
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Veckorna verkar komma snabbare än någonsin för närvarande. Det verkar som om det bara är ett par dagar sedan jag skrev till er förra veckan.
Som de säger: "Tiden går fort när man har roligt!"
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter den. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva i ert äktenskap och/eller familjeliv. Det belyser för oss en av konstanterna i våra liv, nämligen Kristi underbara närvaro i våra liv och särskilt i vår kärlek i äktenskapet och familjelivet samt  i livet som församlingsmedlem. Det är så mycket annat som verkar så flytande nuförtiden men han tar oss alltid tillbaka till hjärtat av våra liv, nämligen varandra.
Ni kommer att vara i mina böner under den kommande veckan som alltid. Må Gud vara med er för att visa er varandras underverk och skönheten i er kärlek till varandra. Må Gud skydda er och alla era nära och kära från all skada under den kommande veckan. Fortsätt att be för mig och för dem som är med oss i denna parbön.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 
Bifogat är mitt bidrag för parbönen och nyhetsbrevet för nästa söndag och veckan efter den. Det är den 32:a söndagen under året och eftersom det bara finns 34 av dem är det en signal om att vi närmar oss slutet på ännu ett liturgiskt år och närmar oss advent igen. Men vi är inte där än!!
 
Uppmaningen och utmaningen för oss under den kommande veckan är att vara generösa mot varandra och mot världen vi lever i. Detta är särskilt viktigt i äktenskapet där generositet med tid och tillgivenhet, beröm och tacksägelse gör hela skillnaden när det gäller kvaliteten på vår kärlek. Samma generositet i familjelivet gör en sådan skillnad, för att  kunna förvandla våra hem till den inhemska kyrkan, en plats för tacksägelse, pris och bön, för att vidare öppna upp för världen omkring oss på de små sätt vi kan ge lycka och frid till andra, som vi är i kontakt med.
 
Jag önskar er en riktigt bra vecka tillsammans med varandra. Ni kommer att vara i mina böner varje dag så att Gud kan vara med er och fylla er med allt som är gott och bäst från hans rikliga kärlek.
 
Johnny

Läs hela inlägget »