Luleås bönegrupp ber den 25 varje månad.

Ständig bön för äktenskap och familj

Rörelsen Ständig Bön för äktenskap och Familj började på Irland och finns sedan några år i Sverige. Bönegrupper finns i de flesta av stiftets församlingar.
Tanken är att det varje timme på dygnet ska finnas någon som ber för äktenskap och familj. Bönegruppen i Luleå ansvarar för den 25:te varje månad då var och en av oss har sin timme för bön.

Vad?

"Ständig Bön för Äktenskap och Familj" är en bönekedja som finns i många länder. Grundidén är att på ett inspirerande sätt få folk att upptäcka bönen och samtidigt knyta den till ett mycket angeläget ämne. Människor som valt att vara med ber en timme var, samma timma, samma datum varje månad. Deltagande församlingar har varsitt datum för detta. Luleås bönegrupp ber den 25 varje månad.
Kedjan byggs upp allteftersom fler engagerar sig, så att bönen i varje land slutligen blir ständig.

Kontaktperson i Luleå församling är:
Lahib Yousif

Varför?

Följande är kommentarer från deltagare i olika svenska församlingar.
"Det har hjälpt mig att börja be."
"Det ger mig stryka att veta att det finns andra som ber för mig och jag har kunnat klarar av det faktum att min man har varit sjuk i några år."
"Det ger mig hopp för mina barn, hopp för framtiden."
"Jag känner att jag tillhör någonting stort."
"Jag har fått en djupare förståelse för Rosenkransen."
"Några av mina vänner har haft problem. Jag bad för dem och det blev bättre."
"Mitt äktenskap blev bättre från den dagen jag började be".
"Jag förstår varför mitt äktenskap gick sönder."
"Alla livets olika skeden finns inkluderade i bönehäftet."
"Jag vandrar över hela världen under min timme och jag är tacksam för det, för jag vet att många människor annars hade varit utan bön."
"Jag har glömt ibland, men jag har gjort det så snart som möjligt i efterhand"
"Vi kan inte åstadkomma något. Det är Gud som åstadkommer all förändring."
"Gud låter oss hjälpa till."
"Jag tackar Jesus hela tiden, men jag klagar också."

Starten

Fr. John Doherty, som är redemptoristpräst på Irland, blev förtvivlad över att det var så svårt att få igång äktenskapsförberedelse-kurser, samtidigt som han visste att 50 % av alla äktenskap i västvärlden förr eller senare går under

.När han började fundera över vad det var som saknades blev han inspirerad av Vår Herre och insåg att vi inte kommer långt utan bön. Han tog detta på allvar och började skriva häftet "Ständigt Bön för Äktenskap och Familj", samt sprida idén om en bönekedja.Kedjor har så småningom startats i Irland, England, Skottland, Wales, Canada, USA, Sri Lanka, Sverige och Japan.
Fr. Johnny skriver: "Bön handlar om att vi öppnar oss själva, så att vi kan ta emot allt som Gud längtar efter att ge oss. Genom vår bön kan vi också hjälpa till att 'öppna dörrar' i andra människors liv, i kyrkans liv eller i samhällets liv - så att Gud kan dela med sig av sitt liv till oss." Vi ber Gud att röra vid våra hjärtan och att han ska röra vid andra människors hjärtan.
Vi ber med hjälp av ett vackert skrivet inspirationshäfte, som kan beskrivas med de tre orden Generositet, Tillväxt och Kärlek. Det finns inte ett fördömande ord i häftet, ty det är skrivet med stor medkänsla.

I dag

I hela världen är det nu ca 30 000 personer som tagit Fr. Johnny´s uppmaning om Ständig Bön för Äktenskap och Familj på allvar. I Sverige är vi närmare  1000.

Vill Du?

Du som vill ansluta dig och be 60 minuter ett visst datum i varje månad är varmt välkommen att ta kontakt med samordnaren i din församling eller med mig, som samordnar i Sverige, så får du ett inspirationshäfte och vi kan gemensamt hitta en tid som passar.

Om man någon gång, p g a glömska eller annat, missar sin bönestund är det bara att be en annan timme, så snart som möjligt i efterhand istället. Alla glömmer vi ibland!

Vill du delta i bönekedjan, eller veta mer om vad det innebär, hör gärna av dig till Lahib Yousif

Länkar

Vill du delta i bönekedjan, eller veta mer om vad det innebär, hör gärna av dig till Colette Johansson

Ständig Bön för Äktenskap och Familj

Continuous Prayer

THE COUPLE THAT PRAYS TOGETHER STAYS TOGETHER.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 
Veckobreven på engelska

Fr Johnnys veckobrev

DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Fr. Johnny Doherty, C.Ss.R 
Veckobreven på svenska

2021 > 12

Kära vänner!
 
Ni har varit i mina tankar och böner mycket under den senaste veckan, särskilt under den senaste veckan. Jag hoppas att Ni kan uppleva glädjen och friden under denna juletid. Jag ber att ni ska fortsätta att växa in en medvetenhet om det fantastiska i detta Kristusmysterium, som kommer bland oss och för oss, till nytt liv. Jag njuter av den känslan av förundran under denna tid, tack gode Gud.
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter den. Som ni ser är vi på väg mot andra söndagen efter jul. För oss är det bara början av julen som startar med julafton och juldagen och fortsätter till Herrens dopfest den 9:de januari. Det kan vara svårt för oss att upprätthålla detta fokus eftersom vi, liksom samhället omkring oss, kan vilja gå vidare nu och lämna julen bakom oss. Jag hoppas att detta bidrag kommer att hjälpa er att fortsätta låta Kristus följa med er i ert äktenskap och / eller familjeliv.
 
Som alltid kommer ni att vara i mina böner under den kommande veckan. Må  Gud vara med er för att välsigna er med glädje och lycka i er kärlek till varandra och i Herrens kärlek till er själva. Fortsätt att be för mig och för varandra.
 
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner! 
Vi närmar oss nu det stora firandet av julen men i detta bidrag till parbönen och nyhetsbrevet ser vi bortom det, och till den Den heliga familjens fest. Det är här inkarnationens mysterium först är levd i vår värld – i Marias och Josefs familjeliv. I denna miljö växer Kristus i kunskap och visdom och förbereds för sitt uppdrag  i världen, att förkunna de underbara goda nyheterna om Guds kärlek till alla människor, särskilt för dem som inte står så högt  i människornas räkenskap.
Denna Kristi inställning i familjelivet är mycket viktig för oss idag eftersom det fortsätter att vara en av de viktigaste platserna där Kristus bor idag – i era hem och bland er som familj. Jag hoppas att ni kommer att finna den bifogade filen till hjälp för att se på denna verklighet i erat eget hem och i era relationer i äktenskap och familjeliv.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i nästa vecka som alltid. Må Gud vara med er för att välsigna er och alla era nära och kära med glädje och frid. Må ni ha en mycket god jul på lördag och dagarna efter den. Fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny 

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
Bifogat finns mitt bidrag för fjärde veckan i advent. Detta för oss fram till juldagen. Det är svårt att tro att vi är så nära den stora högtiden. Jag hoppas att ni kommer att finna detta bidrag till hjälp för er själva och för ert familjeliv under den kommande veckan.
Maria är väldigt central den kommande veckan. Hon hjälper oss att komma ihåg vad julen handlar om och hur man förbereder sig för den och lever i den efteråt. Gör henne central i ditt eget liv den här veckan och även en mittpunkt i ditt hem. Det skulle vara en mycket bra vecka att be rosenkransen tillsammans om ni inte gör detta regelbundet redan, för att genom rosenkransen uppleva kraften i Guds kärlek som förvandlar er kärlek till varandra som par och / eller som familjer.
Jag kommer att kontakta er nästa vecka igen. Under tiden kommer jag att be för er varje dag. Må Gud vara med er för att fylla er med glädje och frid. Må Gud skydda er och alla era nära och kära från all skada och hålla er i nära gemenskap med varandra.
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
 
Vi går nu in i andra halvan av advent. Jag hoppas att det visar sig vara en bra tid för er själva och alla era nära och kära. Jag gillar den här tiden eftersom vi nu lägger grunden för ännu ett år av tro och Kristi efterföljelse.
 
Den bifogade reflektionen för parbönen och nyhetsbrevets stycke ger oss en mycket viktig fråga för våra egna liv idag: "Vad måste vi göra?". När du reflekterar över ditt äktenskap och familjeliv under den kommande veckan är det en bra fråga som kan vägleda er i er kärlek till varandra. Jag kommer att be för er varje dag att ni kommer att upptäcka mer och mer av den rikedom som finns i er kärlek och i ert familjeliv såväl som i er tro på Jesus Kristus.
 
Det finns ett sådant överflöd för oss att upptäcka och leva med glädje och firande. Må Gud vara med er varje steg på vägen för att inspirera er med generositet mot varandra. Må Gud också skydda dig och alla dina nära och kära från de virus som förlamar vårt samhälle och vår frihet. Fortsätt att be för mig och för varandra.
 
Johnny

Läs hela inlägget »

Kära vänner!
En av de stora insikterna i vår katolska praxis är att vi ständigt gör en nystart. Vi markerar detta varje dag genom att vi ber. Det första vi gör på morgonen och det sista vi gör på kvällen är att be. Det firar vi också  varje vecka genom söndagens Eukaristi och att själva söndagens firande är en speciell dag för allt som är viktigt i våra relationer.
Vi börjar om varje år med advent, när vi ställer in oss på att Kristus kommer till oss som vår återlösare vid tidens slut och vi förnyar vårt löfte att följa honom det kommande året, som börjar med hans födelse i Betlehem vid jul. Gud är med oss.
Bifogat är min fil för parbönen och nyhetsbrevet för andra veckan i advent. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva och på er resa mot att närma er varandra tillsammans mot Kristus.
Jag kommer att som vanligt be för er varje dag, att Gud ska välsigna er med allt som är gott och livgivande. Må Gud skydda er och alla era nära och kära genom denna svåra tid. Be för mig och för varandra.
Johnny

Läs hela inlägget »