Tredje söndagen under året

Hej allihopa,

Den här veckan har varit en tuff vecka. Ibland kan det vara lätt att tvivla och jag blir inte heller uppmuntrad av situationen i världen. Tacksam för en liten förbön. En kvinna som vi har ...Colette»
Kära vänner,
Jag hoppas att allting går bra för er och alla era nära och kära. Tack Gud för det.
Hittills njuter jag mycket av det nya året. Det här är en tid som jag älskar  varje år, speciellt att få se de första tecknen på nytt liv börjar synas i naturen. Det är alltid en källa till nytt hopp och tillförsikt. Jag bifogar nyhetsbrevet för ”Ständig bön” för nästa vecka, i det här mejlet.
Uppmaningen i det är att starta på nytt i alla våra viktiga relationer, så att vi kan bli källor till hopp för världen omkring oss. Be för mig den kommande helgen då jag kommer att vara i Hollywood, Co. Down, pastorat för att där inrätta en månatlig dag för ”Ständig bön för äktenskap och familjeliv".
Jag bifogar också ett reklamblad för en mötesdag för gifta par som vi har här i Clonard i februari. Kanske ni också skulle kunna ta med det i era böner. Och om det skulle finns par som du tror kan ha möjlighet att vara med oss och delta, meddela dem gärna. Må Gud välsigne er alltid och alla era nära och kära.
Johnny

22-28 januari - Jesus, världens ljus
"Omvänd er, för himmelriket är nära." Det slår mig ofta att himlen kommer att bli ett helvete för många av oss! Kan du tänka dig att behöva vara glad hela tiden? De flesta av oss är inte vana att ständigt behöva praktisera glädje . Himlen kommer att handla om att vara positiv, glad, tacksam och full av lovord för allt och alla i all evighet. Uppmaningen till omvändelse idag kan innebära att ändra oss nu och bestämma oss för att utveckla alla dessa egenskaper så fullständigt som möjligt. Dessa egenskaper är viktigast att träna och utveckla i våra äktenskap och familjeförhållanden. Det är speciellt där vi kan ta så mycket för givet. Det är också där vi kan göra anspråk på rätten att få ha en dålig dag och få vara ur form. Starta den här veckan med att göra hemmet till en plats av lycka och glädje. Låt den omvändelsen också flöda över i livskvaliteten i våra församlingar så att vi inte bara överlåter allt till alla andra och själva nöjer oss med ett minimum. Vi är alla ansvariga för att sprida evangeliet.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

Morgonbön, när vi är tillsammans
Allsmäktig och evige Gud,
rikta din kärlek som finns inom oss i vårt äktenskap,
så att våra ansträngningar i din Sons namn
kan föra mänskligheten till enighet och fred.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.
Amen.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, ta emot gåvan av vår kärlek till varandra.
Låt vårt äktenskap gör oss heliga
och ge oss frälsning.
Vi ber vår bön genom Kristus, vår Herre.
Amen.

Kvälls/nattbön tillsammans
Gud, allsmäktig Fader,
låt det nya livet du ger oss öka vår kärlek i äktenskapet
och hålla oss i ditt rikes glädje.
Vi ber vår bön genom Kristus, vår Herre. Amen.
Amen.

Aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kan få din fru / man att le  den här veckan?
För andra: Hur kan du vara "ett ljus i mörkret" för någon denna vecka?
 

ecommendations=true" data-auto-height="false" data-aspect-ratio="0.7068965517241379" scrolling="no" id="doc_28970" width="100%" height="600" frameborder="0">

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter