Kristus konungens dag

Kära vänner!
Med detta mejl kommer vi till slutet av ännu ett Liturgiskt år, ett år av efterföljelse av Kristus i vår kärlek och till varandra. Och vilket år det har varit!! Vi hade ingen aning om vad som var framför oss under den här tiden, förra året. De första månaderna var normala men sedan viruset slog till, har livet sedan dess varit upp och ner.
Det främsta resultatet av viruset är att vi alla har kastats tillbaka till den viktigaste resursen i våra liv - varandra i våra närmaste relationer i äktenskap och familjeliv. Vi har levt med denna resurs i stor utsträckning sedan mars. Det har varit svårt för väldigt många människor, men det har också varit bra för många andra. Utmaningen har varit att vi verkligen investerar  i det som är viktigaste och lita på att detta kommer föra oss framåt tills livet kommer att breddas igen.
Denna typ av ett program kan bli ännu viktigare än vanligt för er. Ge särskild tid till varandra varje vecka, för att uppskatta er förundran av er kärlek och att njuta av den så att resten av tiden kan bli frukt- och njutbar. Jag hoppas att ni kommer att finna det i detta bidrag som jag skickar till er för nästa söndag och den kommande veckan.
Ni är i mina böner att Gud ska välsigna och belöna er för de ansträngningar ni gör för att växa i er kärlek och engagemang. Må Gud skydda er och alla era nära och kära från de många allvarliga effekterna av Covid-19 på er själva och era liv tillsammans.
Johnny

22 - 28 november,  Kristus konungens dag
 Jesus sade till sina lärjungar: "Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig" Det finns många sätt att se på vad kristendomen handlar om och de flesta av dem är riktiga.  Detta är enastående uttalande av Kristus och till oss och till själva hjärtat av det - den absoluta värdigheten av varje människa, Guds älskade.  Vi praktiserar vår kristendom främst genom vår kärlek till varandra och vår omsorg om alla behövande.  De säger att välgörenhet börjar hemma.  Så sant det är.  Mycket ofta är den person som är i störst behov av det, en hustru eller make som tas för givet.  Eller så finns det ofta barnet eller den unga personen som har allt utom  en verklig tillgivenhet som de så djupt längtar efter.  Välgörenhet kan inte stanna hemma.  Den måste spridas ut till församlingen och genom det till samhället, till de fattiga och marginaliserade.  Det är så vi hedrar Kristus som vår konung.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige och barmhärtige Gud, du bryter ondskans makt
och gör allt nytt i din Son,
Jesus Kristus, universums konung.
Må allt i himmel och på jorden ge dig ära.
Vi får aldrig upphöra att prisa dig i vårt äktenskap.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.   Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt

Herre, vi erbjuder dig gåvan av vår  kärlek i äktenskapet,
genom  vårt äktenskaps sakrament.
Må din Son förena mänskligheten, genom oss,
och föra världen till enhet och fred.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.   Amen

Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, du ger oss Kristus som vår konung och frälsare.
Hjälp oss att leva efter hans evangelium i vårt äktenskap,
och föra oss till glädjen i hans rike.
Vi ber detta genom Kristus Vår Herre.   Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt kan du göra den här veckan till en glädje för varandra?
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för hemlösa och utblottade i samhället.  Hur kunde ni som par hjälpa dem den här veckan?                      

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter