Herrens dop

Kära vänner!
Gott nytt år för 2021!! Äntligen kan jag säga det, för nu kommer vi till slutet av jultiden. Många saker har uppmanat oss att släppa julen redan tidigare, men vi har motstått det fram till slutet av denna vecka, när vi nu kommer att fira högtiden för Herrens dop och börja nästa fas i vårt efterföljande av Kristus.
I morgon, onsdag, kommer vi att fira högtiden för trettondagen där våra ögon riktas till jordens ändar varifrån de vise männen kom. Kristi dop är till för hela världen och vårt uppdrag är också riktat dit.
Bifogat är mitt bidrag för denna betydande fest och för hela nästa vecka. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för era äktenskap och familjerelationer. Så mycket står på spel i hur ni och vi alla lever ut vår kärlek till varandra så fullständigt som möjligt, så att hela mänskligheten och hela skapelsen kan samlas upp i Kristi frälsning och fyllas med Kristi frid.
Ni fortsätter att vara i mina böner varje dag. Må Herren hålla er och alla era nära och kära säkra från viruset under de närmaste veckorna och månaderna, och låt oss alla arbeta på att hålla varandra säkra till Guds ära. Fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny

10 - 16 januari  –  Jesu dop
"Du är min älskade son, du är min utvalde.« Dessa underbara ord, som talades till Jesus med anledning av hans dop i Jordan, är uttalade till att gälla var och en av oss på grund av vårt dop i honom. Lyssna bara hur Gud talar dessa ord från hans hjärta in i ditt hjärta nu: "du är min dotter, min son, den älskade, du är min utvalde"  Vår stora uppgift är att leva ut den kärleken till Gud i vår kallelse.
   För er som ett par som är överlåtna till varandra i kärlek, gör ert liv fullt av glädje i Guds kärlek.  Ensamstående, religiösa, präster, lever ut samma kallelse av kärlek på olika sätt men för samma syfte: att fylla världen med guds närvaro och kärlek. 
En trosgemenskap är en samling av alla dessa kallelser och genom att arbeta tillsammans, kan vi utstråla samma kärlek till alla omkring oss.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige, evige Gud,
när Anden steg ned över Jesus vid sitt dop i Jordan,
uppenbarade du honom som din egen älskade Son.
Håll oss, dina barn födda av vatten och Ande,
trogna vår kallelse som ett gift par.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, vi firar uppenbarelsen av Kristus din Son
som vår herre och frälsare och vår broder.
Ta emot gåvan av vår  kärlek till varandra i äktenskapet
och låt den bli till ett med hans kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
  
Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, du älskar oss och bryr dig om oss med ömhet.
Må vi, i vårt äktenskaps sakrament, följa din Son med tro
och bli dina barn till namn och i gärning.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor

För ert äktenskap: Vad betyder det för er, att ert äktenskap är ett sakrament och är en livsviktig kallelse i kyrkan idag? 
För andra: Tänk på och be för dina gudföräldrar denna vecka.  
​​​​​​​Om du är en Gudföräldelse, kontakta ditt gudbarn den här veckan och berätta för henne / honom om din kärlek.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter