Den heliga familjen

Kära vänner!
Det är julaftonskväll och ni är alla i mina tankar och böner.  Jag sänder er mitt inlägg för nästa vecka och hoppas att det kommer att vara till hjälp för er.  Det passar mycket bra att den  handlar om den heliga familjen, Jesus, Maria och Josef, den stora förebilden av allt familjeliv, inte för att det är den perfekta familjen utan för att den är väldigt likt alla andra familjer, men de är inriktade på Guds väg och Gud närvaro.
Jag önskar er och alla era nära och kära en mycket god jul.  Må Gud välsigna er med frid och glädje varje dag under år 2020.  Tack för er tro och kärlek under det gångna året.  Ni är en verklig källa till hopp för mig.
Johnny.

29 december - 4 januare, Den heliga familjen
"(Jesus) växte upp och fylldes av styrka och visdom, och Guds välbehag var med honom. " Liksom de flesta unga trodde Jesus antagligen att han visste allt!  Och som alla av oss var han tvungen att lära sig att det fanns så mycket att upptäcka om livet.  Det är härligt att tänka på Jesus som växer upp i Maria och Josefs hem och lär sig alla vanliga saker i livet och sedan går vidare till de djupaste Gudsmysterierna.  Det är därför vi kallar dem för den heliga familjen – de var precis som våra egna familjer.  Denna vecka är en tid att se värdet i våra hem och familjer och att veta att samma Jesus lever med oss idag.  Vi gör detta genom att utveckla vår känsla av tacksamhet för varje person och också uttrycka den.  Vi gör det genom den kvaliteten på  vår kärlek och frid som vi har.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att leva som den heliga familjen,
förenade i respekt och kärlek i vårt äktenskap och familjeliv.
För till oss vårt eviga hems glädje och frid.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Fader accepterar gåvan av vår kärlek i äktenskapet.
genom Marias förböner, jungfrun Guds moder,
och hennes make Josef,
och förena våra familjer i frid och kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans.
Eviga fader, vi vill leva som Jesus, Maria och Josef,
i frid med dig och med varandra.
Stärk oss i vårt äktenskap till att möta livets bekymmer
och att erkänna varandras godhet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vad tycker du bäst om din fru som mamma / din man som far?  Skriv ut en lista och dela den med varandra denna vecka.
För andra: Tänk på någon grupp som har åtagit sig att stödja familjelivet i kyrkan och världen.  Hur kan du hjälpa dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter