Tjugoandra söndagen under året

Kära vänner!

Är det inte fantastiskt vad lite solsken kan göra för oss irländare!! Det muntrar verkligen upp många av oss. Och med prognosen för mer sol för nästa vecka eller längre känns livet bra. Det skänker oss ny värme i hjärtat.

Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och för veckan efter den. Det handlar om att lägga våra hjärtan i det vi gör när det gäller vår tro, vår kärlek och vårt hopp. Nästa vecka är en utmaning för oss att öva detta med varandra i äktenskapet och / eller i familjelivet först och främst. Gör er kärlek till varandra levande med er uppmärksamhet till varandra och er medvetenhet om varandra. Det är en utmaning att öva på att lägga våra hjärtan i vår tro, särskilt vår bön och tillbedjan i eukaristin. Det goda vädret kan hjälpa oss att göra det här. Men, det ska inte bero på det, utan snarare vara en gåva till varandra och till vår Gud och då kommer vi att uppleva kärlekens glädje.

Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan som vanligt. Må Gud välsigna er rikligt i era hem och familjer och i er församling. Och må Gud fortsätta att hålla oss alla säkra genom denna tid av pågående pandemi. Fortsätt att be för mig och för varandra.
                                                                                                                                                     
Johnny

29 augusti  -   4 september    Livets bud
"Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig. Fåfängt dyrkar de mig, ty lärorna de lär ut är människors bud."  Jesus citerade detta stycke från profeten Jesaja till fariséerna och de skriftlärde.  Vi måste också lyssna på det i dag.  Vi vänjer oss så vid att göra vissa saker så att vi kan glömma varför vi gör dem och då finns inte våra hjärtan i dem. Detta gäller  hur vi lever ut vår tro, som lätt kan reduceras av oss till ritualer och plikter. Det är sant också i vår kärlek till varandra. Makar och hustrur måste ständigt förnya sin kärlek till varandra och lägga sina hjärtan i den kärleken igen. Föräldrar måste förnya sin kärlek till sina barn eftersom föräldraskapet lätt kan bli en börda som bärs med ett litet hjärta.  Vi måste öppna våra hjärtan i vår bön så att Gud kan bli mer och mer levande för oss.     
 Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige Gud, allt gott kommer från dig.
Fyll våra hjärtan med kärlek till dig.
Öka vår tro, och genom din ständiga omsorg
skydda det goda du har gett oss i vårt äktenskap.
Detta ber vi om genom Kristus vår Lord Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre må vår dagliga kärlek till varandra som man och hustru
ge oss din välsignelse och åstadkomma
ditt löfte om evigt liv inom oss.
Detta ber vi om genom Kristus vår Lord Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, du förnyar oss hela tiden genom dina livsgåvor.
Stärk oss i vårt äktenskaps sakrament
och hjälp oss att tjäna Dig i varandra.
Detta ber vi om genom Kristus vår Lord Amen
 
Diskussions- och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Kom ihåg några goda tider från er semester.  Planera tillsammans den här veckan hur ni ska skapa romantik i ert äktenskap under de kommande tre månaderna.
För andra: Ta dig tid för dig själv personligen den här veckan för att kunna vara få vara själv och koppla av.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter