Fjärde påsksöndagen

Kära vänner!
Hälsningar från Donegal !! Jag är hemma hos min familj i några dagar och ser fram emot att få  träffa dem alla och få några dagars  vila. Men jag kunde inte glömma er !! Bifogat är min reflektion  för nästa vecka. Frågan är "Vem tillhör jag?" är väldigt viktigt för oss alla men speciellt för oss själva i äktenskapet och familjelivet. Jag hoppas att ni kommer att ta tid att reflektera över det tillsammans och be för att ert äktenskap växer mer och mer in i Guds vägar. Ni  är i mina böner som alltid. Dessa kommer att bli kraftfullare än någonsin denna vecka, eftersom de kommer från Donegal - Guds eget land !! Gud välsigne er och alla era nära och kära.
Johnny  

12 maj - 18: e, Lammet blir vår herde
Jesus sa: "Mina får lyssnar till min röst, och de följer mig” . En av de stora frågor för människor idag är: "Vem är jag?" Det finns alla slags självmedvetenhets-kurser runt omkring oss för att hjälpa oss att besvara den frågan. Det är en viktig fråga och många av dessa kurser är till hjälp, men det är inte den viktigaste frågan för oss.
En mycket viktigare fråga är: "Vem tillhör jag?". Tillhörighet är människans grund och vår tillhörighet identifieras av och levs ut genom de vi lyssnar på. Vissa människor lyssnar på världens röst, vilken talar om för oss att sätta oss själva först, och de tillhör världen. Andra lyssnar på Kristi röst som säger till oss, att sätta andra först och därigenom tillhör de Kristus. I kampen mellan dessa två uppmanar Kristus oss, att lyssna på hans röst.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktig och evige Gud,
ge oss ny styrka i vår kärlek i äktenskapet,
genom modet av Kristus vår herde,
och led oss på vägen mot himlen tillsammans med de heliga.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, hela oss till en allt större glädje
i vår kärlek till varandra i vårt äktenskap,.
låt vår Frälsares fortgående arbete
föra oss till evig glädje.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre .

Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, evige herde,
vaka över oss och hela din flock
som ärfrälst genom Kristi blod,
och led oss ​​som ett gift par till det utlovade landet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen.

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kan du få din fru / make att känna sig speciellt älskad i veckan?
För andra: Välj någon i ditt liv som du kommer att bekräfta på speciella sätt denna vecka. Hur ska du göra det?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter