Tredje söndagen i advent

Kära vänner!
 
Vi går nu in i andra halvan av advent. Jag hoppas att det visar sig vara en bra tid för er själva och alla era nära och kära. Jag gillar den här tiden eftersom vi nu lägger grunden för ännu ett år av tro och Kristi efterföljelse.
 
Den bifogade reflektionen för parbönen och nyhetsbrevets stycke ger oss en mycket viktig fråga för våra egna liv idag: "Vad måste vi göra?". När du reflekterar över ditt äktenskap och familjeliv under den kommande veckan är det en bra fråga som kan vägleda er i er kärlek till varandra. Jag kommer att be för er varje dag att ni kommer att upptäcka mer och mer av den rikedom som finns i er kärlek och i ert familjeliv såväl som i er tro på Jesus Kristus.
 
Det finns ett sådant överflöd för oss att upptäcka och leva med glädje och firande. Må Gud vara med er varje steg på vägen för att inspirera er med generositet mot varandra. Må Gud också skydda dig och alla dina nära och kära från de virus som förlamar vårt samhälle och vår frihet. Fortsätt att be för mig och för varandra.
 
Johnny

12   -18 december, En festidag    
Folket frågade Johannes: "Mästare, vad skall vi göra??"  Denna fråga ställdes i samband med att Johannes proklamerade de goda nyheterna om Kristi ankomst. Vilken bra fråga det är för oss alla när vi nu förbereder oss för julen i år.  "Vad måste vi göra?" 
Om du är förälder, ge tid till dina barn istället för att bara ge dem alla dyra presenter som du planerar att ge. Om du är gift, ge din fru / make gåvan av din uppmärksamhet och tillgivenhet snarare än att spendera all den tiden ifrån varandra under juletid. Om du är ung, ge lite av din tid och energi till de behövande snarare än att bara leta efter vad du kan få.  Om du har otalt med någon, red ut det. Om du är i dålig form, ändra dig för dem som står dig nära, och för oss alla, vad vi måste göra är att sätta Kristus i hjärtat av julen och ha en underbar tid.
  Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R
.
 
Morgonbön, när  vi vaknar
Herre Gud, må vi ditt folk,
som ser fram emot Kristi födelsedag,
uppleva frälsningens glädje i vårt äktenskaps sakrament
och fira den högtiden med kärlek och tacksägelse.
Detta ber om  genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, må gåvan av vårt äktenskap
som vi erbjuder dig i tro och kärlek
bli ett ständigt offer till din ära
och verkligen bli en källa till glädje och frälsning
för oss och för alla dem vi älskar.
Detta ber om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Barmhärtighetens Gud, må vår kärlek till varandra
ge oss din gudomliga hjälp i vårt äktenskap,
befria oss från våra synder,
och förbered oss för vår Frälsares födelsedag.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor

För ditt äktenskap: Hur kan du vara riktigt romantisk tillsammans med din fru / make den här veckan?
För andra: Till vem kan du som par ge en känsla av glädje och välbefinnande den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter