Heliga trefaldighet

Kära vänner,
Jag hoppas att ni har haft det lika bra som jag de två senaste månaderna under tiden för påsken. Det har varit ett fantastiskt äventyr med Kristus i hans uppståndelse och himmelsfärd och den helige andes utgjutande i helgen. Nu och under de kommande veckorna och månaderna går vi in i tiden när vi återupptäckter vem Gud är för oss och vem vi är i förhållande till Gud. Denna vecka gläder vi oss över vetskapen om den sanna Guden som älskar oss med en passionerad kärlek, en Gud som är Fader, Son och Helige Ande. Må vår Gud hjälpa var och en av oss att bli gripna av den kärleken och utstråla den till varandra och till vår värld.
Johnny

11 - 17  juni  Vår Gud som är kärlek
"Så älskade Gud världen att han utgav sin enda Son". Är det inte fantastiskt hur lätt vi nöjer oss med mindre än vad som är möjligt? Vi konstaterar det faktum att det finns en Gud i termer av tro. Jesus berättar för oss att Gud inte bara existerar utan är levande och älskar oss passionerat -  och att Gud är tre i en. Vår tro är en kallelse till en djup personlig kärlek till Gud, så att vi kan bli medvetna om storheten och livets fullhet. Men vi stannar också i ett liv som bara är okej. Jesus berättar för oss att vi är underbara; Vi är Guds älskade. Vi kallas in i en djup personlig kärlek till varandra i äktenskapet, i familjelivet och i vår trosgemenskap så att vi kan engagera oss i livets äventyr som leder oss till det eviga livet. Utmaningen denna vecka är att öppna oss för förundran och spänning i livet och i kärleken.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, du sände oss ditt ord för att ge oss sanningen
och din Ande för att göra oss heliga.
Genom dem kommer vi att känna till de förborgade tingen i ditt liv.
Hjälp oss att tillbe er, en Gud i tre personer,
genom vår kärlek till varandra, och vittna om och leva ut vår tro på Dig.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, vår Gud, gör vårt äktenskap heligt,
och gör oss till en fulländad offergåva till dig
genom vår kärlek till varandra
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.

Kvälls/nattbön tillsammans
Herre Gud, vi tillber er, en treenighet av personer, en evig Gud.
Låt vår tro och vår kärlek i äktenskapet
ge oss hälsa i sinnet och kroppen.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.

Aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vilka speciella tillfällen och tider har funnits i ert äktenskap nyligen? Dela dem med varandra i veckan
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar med samhällsbyggnad. Hur kan du hjälpa dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter