Andra advent

Kära vänner!
Bifogat är mitt bidrag för parbönen och/eller nyhetsbrevet för nästa söndag, andra söndagen i advent och veckan efter det. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva och för ert familjeliv.
När vi går in i december månad kommer förberedelserna inför julen att intensifieras. Trycket kommer att öka från alla kommersiella intressen, och det kommer att finnas mer press på oss alla som kan påverka kvaliteten på våra kärlekwrelationer  och tro, på ett negativa sätt. Gör dessa få veckor speciella för varandra ochv gör en förnyelse av er tro på och kärlek till vår Gud som älskar oss så mycket.
Ni kommer att vara i mina böner varje dag som alltid. Låt dem, och alla dem du älskar välsignas med lycka och glädje, och låt ditt hem fyllas med frid och glädje. Må vi alla bli på nytt hängivna mot varandra och mot vår tro på Jesus Kristus. Tack för all din kärlek.
 
Johnny

4–10  december, Bered en väg för Herren
"Omvänd er, ty himmelriket är nära."  Dessa ord från Johannes Döparen i söndagens mässa används ibland för att skrämma människor med, men det här är ett annat sätt att säga vakna upp och se underverket och skönheten runt omkring dig.
Det viktigaste sättet att omvända sig är att sluta ta så mycket för givet och börja om igen att få en känsla av förundran över all den godhet som finns i ditt liv. Ett säkert tecken på omvändelse är glädje. Det första stället att leta efter detta är i ditt äktenskap och bland din familj.
Räkna dina välsignelser här och börja se hur mycket du får från dem du älskar snarare än allt du tror att du ger.  Detta kommer att bli en underbar förberedelse för julens glädje. För det andra, titta på den trosgemenskap du tillhör och erkänn alla gåvor och nåd du får där, och tacka.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön när vi vaknar
Maktens och barmhärtighetens Gud, öppna våra hjärtan i välkomnande.
Ta bort det som hindrar oss från att ta emot Kristus med glädje
så att vi i vårt äktenskap kan dela hans visdom
och bli ett med honom när han kommer i sin härlighet,
ty han lever och regerar med dig och den Helige Ande
En Gud i evigheters evighet.  Amen.
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, vi är ingenting utan dig.
När du stöder oss med din barmhärtighet,
ta emot våra böner och offergåvor i vårt äktenskaps sakrament
och dra oss närmare varandra i kärlek dag för dag.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Fader, du ger oss en del i ditt liv
genom vår kärlek till varandra i vårt äktenskap.
Lär oss att leva efter din visdom och att älska det som hör himlen till
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen.
 
Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt kan du att överraska din fru / man med din kärlek den här veckan som en upptakt till julen
För andra: Hur ska ni som par ge hopp till andra inför julen?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter