Femte söndagen i fastan

Kära vänner!
 
Det är svårt att tro att i morgon är det St. Patrick's Day och att vi fortfarande är i lockdown!! Men vi har så mycket att se fram emot under de kommande månaderna. Jag hoppas att ni kan göra det bästa av det ni har för närvarande och njuta av morgondagen och dagarna som kommer.
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter den för "Bön för äktenskap och familjelivs" nyhetsbrev. Vi närmar oss slutet av fastan och har kommit in i påsken Även vädret visar den förändringen för oss och det kommer att vara länge. Jag hoppas att den bifogade filen hjälper till att få solsken i era äktenskap och familjerelationer.
 
Ni kommer att vara i mina böner alla dagar i veckan som kommer. Må Gud välsigna er och alla era nära och kära med lycka och glädje och må Gud skydda er och oss alla från all skada. Tack.
 
Johnny

21 –  27 mars, Vår  förlåtande Gud
"Den som älskar sitt liv förlorar det, men den som här i världen hatar sitt liv, han skall rädda det till ett evigt liv." Vid första anblicken är det här uttalandet från Kristus i söndagens evangelium svårt att ta.  Men det är Guds visdom, och vi måste lyssna på det.  Det handlar verkligen om våra prioriteringar.  Om våra prioriteringar bara handlar om här och nu och vår egen tillfredsställelse kommer vi att förlora allt. 
Om vi siktar på vad Gud vill för oss kommer vi att vinna så mycket mer än vi någonsin kan föreställt oss möjligt. Vad Gud vill för oss är kärlek, fred, glädje, frihet,  och ett fullkomligt liv - som alla bara kan vinnas genom att utge oss själva fullt ut till varandra.  Äktenskap och familjeliv är de två stora skolorna för att lära sig självutgivande.  I äktenskap måste varje person medvetet välja vad som är bra och bäst för sitt liv tillsammans.  I familjelivet måste särskilt föräldrar ständigt ge av sig själva.  Det är så människor mognar.        
 Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Dorherty C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, hjälp oss att vara som Kristus din Son,
som älskade världen och dog för vår frälsning.
Inspirera oss i vårt äktenskap genom hans kärlek, och
vägled oss genom hans exempel.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Bön på dagen när vi är skilda åt
Allsmäktige Gud, må vår kärlek till varandra
ge oss glädje i äktenskapet  i detta livet, och
välsigna vår familj och vänner, med dina speciella välsignelser
och för oss närmare dig i ett evigt liv.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Allsmäktige Fader må vi alltid förbli ett
med din Son, Jesus Kristus.
Må vi ge ära åt ditt namn
genom vårt äktenskaps sakrament
och ge hopp till vår värld.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Avsluta meningen: Jag gillar det bäst när du ...  Ge varandra ett leende på läpparna ofta, den här veckan.
För andra: Känner du någon som nyligen har blivit ensam vars make/maka dött?  Hur kan du trösta den personen den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter