Tjugonde söndagen under året

Kära vänner!
Som alltid är ni i mina tankar och böner när jag förbereder detta bidrag för parbönen och / eller nyhetsbrevet för nästa söndag, den tjugonde söndagen under året och för veckan efter den. Jag hoppas att ni mår bra och njuter av sommarens återhämtning. Jag ser fram emot att åka till Donegal imorgon i ungefär tio dagar med min familj där. Jag ser också fram emot att få en avkopplande tid!!
 
Det bifogade mejlet har återigen ett riktigt bra budskap till oss alla. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva i er kärlek till varandra. Jag kommer att be för er varje dag även om jag kommer att vara på semester, för bön tar aldrig semester!! Be för mig och för alla dem som följer detta program vecka efter vecka. Må Gud välsigna er och alla dem ni älskar och de som hjälper er att fortsätta resan i närmandet till varandra och tillsammans riktat utåt för världen och till Gud. Tack.
 
Johnny

14 - 20 augusti, Seger  med Kristus
Jesus sade till sina lärjungar: "Jag har kommit för att tända en eld på jorden, och hur gärna ville jag inte att den redan vore tänd.".  Eld kan vara en källa till rädsla när det är en fara för oss, eller en källa till värme och komfort när den står till vår tjänst. För många människor upplevs Kristus på liknande sätt.
  Han är en källa till rädsla när vi upptäcker att han kallar oss till en förändring och vi är ovilliga att göra det. På samma sätt är han en källa till värme och tröst när vi sätter vår tillit till honom och hans sätt att leva.
För många gifta människor kan äktenskapet upplevas som en begränsning av deras frihet och kan orsaka förbittring, eller så kan det ses som en underbar kärleksgåva som befriar hjärtat.
   Jesus är med oss för att ge oss livets fullhet. För vissa av oss kan det innebära smärtan av att ge upp våra egna sätt att leva och anta hans, men hans sätt kommer garanterat att ge oss lycka och glädje och en känsla av livets under.  
PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
   Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar
Gud vår Fader, må vi älska dig i allt och framför allting,
och nå den glädje du har förberett för oss
i vårt äktenskap, bortom alla våra fantasier.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, ta emot gåvan av vår kärlek till varandra.
Genom att erbjuda det du har gett oss i vårt äktenskap,
och låt oss få gåvan av dig själv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls-och nattbön tillsammans
Barmhärtighetens Gud, genom vårt äktenskaps sakrament  
gör du oss till ett med Kristus.
Genom att bli mer lik honom på jorden,
låt oss få  dela hans härlighet i himlen.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Veckans diskussions- och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  Hur kan du ge  en speciell glädje och värme till din kärlek och till din fru / man den här veckan?
För andra:  Vem i din familj eller bland dina vänner kan ni som par bekräfta på något speciellt sätt, den här veckan?
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter