Tjugoåttonde söndagen under året

Kära vänner!
 
Under den gångna helgen firade mina vänner 60-årsjubileet av sitt äktenskap. Vilken underbar prestation. Vi gratulerar och tackar Gud för dem och för det vittnesbörd de är för äktenskapets härlighet. Sanningen är att det finns otaliga par som dem, bland oss. De är en del av berättelsen om Kristus som lever bland oss och i oss och för oss.
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och för veckan efter den. Återigen finns det en uppmaning till oss att förnya vår vision och anpassa våra prioriteringar efter Kristi vision och prioriteringar. Jag hoppas att ni kommer att finna detta till hjälp för er själva när ni firar er kärlek till varandra och er glädje över er tro på Kristi närvaro och kärlek.
 
Du kommer att vara i mina böner varje dag när jag tackar Gud för er och ber om Guds välsignelse över er och alla dem som ni älskar. Må Gud skydda oss alla från skada under de kommande veckorna och månaderna. Tack för er godhet.
 
Johnny

10 oktober  –  16 oktober,kristna  värderingar
Den rike unge mannen sade till Jesus: "Gode mästare, vad skall jag göra för att vinna evigt liv?" Många människor lever idag som om allt kan köpas, även Guds nåd. Vi kanske inte bara tänker på detta när det gäller att köpa med pengar utan även när det gäller plikt, genom att göra vad vi måste göra, och sedan är Gud på något sätt skuldsatt.
Jesu väg är att evigt liv endast kan åstadkommas genom kärlek – först och främst Guds kärlek till oss, som är fritt given, och sedan vår kärlek till Gud och för varandra. 
Detta sätt att älska innebär att ge upp mycket av sin egen själviskhet och bekymmer över oss själva, precis som den rike unge mannen i evangeliet som var tvungen att ge upp sina rikedomar innan han ens kunde börja se vad det handlade om att följ att Jesus.  Garantin är dock att det är mer än värt all vår ansträngning eftersom detta sätt att älska ger lycka i detta liv och evig lycka med Gud. 
  Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Herre, vår hjälp och vår vägvisare,
gör din kärlek till grunden för våra liv och vårt äktenskap.
Må vår kärlek till dig uttrycka sig
i vår iver att göra gott för andra.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen (Amen)
 
Under dagen, när vi är skilda åt

Herre, acceptera våra böner
och gåvan vi gör av vårt äktenskap.
Må vårt äktenskaps sakrament
föra oss till din härlighet.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen (Amen)
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Allsmäktige Fader, ge oss en del av din Sons liv
genom din kärleksanda,
så att vårt äktenskap må visa hans närvaro för vår värld.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen (Amen)
 
Diskussions- och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Kom ihåg den tid då ni friade till varandra och de saker ni gjorde för att göra varandra speciella.  Hur kan du förnya några av dem den här veckan?
För andra: Tänk på någon som berörde ditt liv nyligen.  Hur kunde ni som par visa uppskattning till den personen den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter