Trettonde söndagen under året

 Kära vänner!
Tack för era böner för oss i Clonard  och för framgången för Novenan "Till ära för Our Mother of Perpetual Help" som slutade här förra torsdagen. Det var ett underbart tillfälle med stora mängder människor som deltog och många stora nådegåvor som mottogs. Ni var i mina böner hela tiden genom de nio dagarna i bön om att Gud skulle välsigna er, era familjer och alla era nära och kära.
 
Jag har bifogat min reflektion över den kommande veckan som börjar nu på söndag. Det tar oss till juli, en tid när många börjar njuta av sin semester. Ni kommer att vara i mina böner under den här veckan som alltid,  om att er kärlek till varandra växer genom att koppla av tillsammans och att ditt hem  skulle  bli uppfriskat med lycka och glädje under sommarperioden.
 
Jag ber om era böner för Liam & Anne Doherty, mina kära vänner och många av era. Liams bror Harry dog ​​igår i Kanada. Det är en sorgens tid för dem nu och för hela deras familj och anhöriga. Vi ber att Harry får den evig vilan hos Gud och att hela familjen ska bli tröstad av våra böner och omsorg. Gud välsigne er alltid.
Johnny

1 juli - 7: e Jesus, Herren, som ger livet
Jesus sa: "Varför är ni upprörda och gråter? Flickan är inte död. Hon sover. Då hånskrattade de åt honom” En härlig sida av vår katolska tradition är att vi kan ha en bra humor, och även skämta om de mest heliga saker. Det vi ser i evangeliet idag är emellertid inte humor, utan löjligt. Det existerar mycket av detta idag kring saker som vi håller heliga. Det finns till exempel många roliga skämt om äktenskapsförhållanden, men det finns också många löjeväckande saker idag, som handlar om det, som vi inte borde tolerera. Unga människor har det svårt idag att tala om att de ska gå till mässan eftersom deras kamrater gör sig roliga över det. Vi måste hitta sätt att uppmuntra dem att fortsätta. Vårt samhälle tolererar allt annat än människor som bekänner sin tro. Vi måste stå upp för varandra och låta Kristus vara närvarande som frälsare för världen.
 DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, du kallar dina barn
att vandra i Kristi ljus.
Frigör oss från mörkret och bevara oss som ett gift par,
i din sannings utstrålning.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är  på var sitt håll
Herre Gud, genom ditt sakrament
 ger du oss kraften i din nåd.
Må vårt äktenskaps sakrament
hjälpa oss att tjäna dig troget.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, låt vår kärlek till varandra i äktenskapet
ge oss en del i ditt liv,
och hjälpa oss att föra din kärlek vidare till världen.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur ger ni liv till varandra? Planera att få egen tid för varandra  i veckan, där ni går något särskilt.
För andra: Tänk på och be för en grupp som främjar livet. Som ett par, hitta ett sätt att hjälpa dem den här veckan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter