Tjugofjärde söndagen under året

Kära vänner!
 Det känns konstigt att se kvällarna bli allt kortare och luften allt svalare. Sommaren verkar snart vara över, men vilka underbara månader vi har haft. Vi får tacka Gud för det.
 
Vi får också tacka Gud för de kommande månaderna, som är fyllda med firanden av Guds största gåvor till oss, av varandra och hans Son. Tack Gud för tron ​​som gör att vi får uppleva Guds stora kärlek till oss och till hela mänskligheten. Det är vad vi kommer i kontakt med varje söndag i eukaristin och varje dag i vår kärlek till varandra.
 
Jag ber om era böner för mina vänner som firar sina guldbröllopsdagar i England på lördag den 15 september. Jag far över dit på fredagen för att vara med dem. John & Sue har varit mycket nära vänner till mig i många år och jag är glad att fira detta tillsammans med dem. Johns syster Catherine och hennes man Alistair firar också sitt guldbröllop på lördag. De lovar att det kommer vara ett firande som vi kommer att minnas!!
Ni är i mina böner varje dag, att Gud ska fortsätta att vara nära er och välsigna er och alla era nära och kära. Var vänlig och håll mig i era böner.
Johnny

16-22 september, Korsets triumf
Jesus sade: "Om ni vill vara mina efterföljare, måste ni försaka er själva, ta upp ert kors och följa mig." I den här meningen finns det två saker som Jesus säger som de flesta av oss inte vill göra. Vår värld lär oss att "var dig själv". Jesus lär oss att avstå från oss själva. Det betyder inte att vi ska ge upp oss själva utan istället släppa taget om vår egen  betydelse och hitta vårt sanna jag, genom att bli älskade och att själva älska. Och i det sammanhanget berättar han för oss att vi ska ta upp vårt kors. Omedelbart tänker vi på lidande. Många av oss har lidande i våra liv och det kan säkert vara vårt kors. Men ännu viktigare är det kors som vi måste ta upp, som är konsekvenserna av att i kärlek sätta andra människor först. Det är korset att flytta ut ur vår egen lilla värld utan istället lever för andra i vårt äktenskap, vår familj och vårt samhälle.
DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Gud vår Fader, i lydnad mot dig
accepterade din enda son döden på korset,
för mänsklighetens frälsning.
Vi, som ett par, erkänner korsets mysterium på jorden.’
Låt oss få återlösningens gåva i himlen.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är  på var sitt håll
Kärlekens Gud, vi prisar dig för kärlekens gåva som vi delar i vårt äktenskap. Ta emot de ansträngningar vi gör för att växa i vårt äktenskap och gör oss värdiga för det eviga livet. Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Herre Jesus Kristus, du har gett ditt liv för oss
för att vi ska uppleva din kärlek.
Fyll vårt äktenskap med saktmod och frid.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Dela med varandra era förhoppningar och drömmar som ni har för ert äktenskap.
För andra: Be tillsammans som ett par för någon som du vet lider i denna stund.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter