Tjugofemte söndagen under året

Kära vänner!
Tack för era böner förra veckan för paren som firade sina guldbröllopsdagar i England. Vi hade en underbar tid, för tacksamhet och lovord för Guds närvaro bland oss ​​och Guds kärlek för oss. Jag ber om era böner i veckan för mina vänner vars son och sonson blivit allvarligt skadade i en bilolycka för några dagar sedan och för den andra bilens förare som är kritiskt skadad. Vi kan föra dem genom helt denna hemska tid genom stödet av våra böner
Bifogat är nästa veckas nyhetsbrev, den 25: e veckan i året. Jag hoppas att ni kommer att finna det till nytta för er själva och för alla dem som ni skickar det till eller gör det tillgängligt för, i er församling. Tack för att ni gör det. Var försäkrad om mina böner för er och era nära och kära. Må Gud fortsätta att vara med er.
Johnny

23-29 september, Kristus, Guds Son
Jesus sade till sina lärjungar: "Den som vill va­ra stor bland er skall va­ra de and­ras tjäna­re, och den som vill va­ra den förs­te bland er skall va­ra de and­ras slav." Den som sa att religionen är människans opium läste uppenbarligen aldrig evangelierna, för om opium skulle vara så svårt att ta, som några av de saker som Jesus sa att det skulle vara, skulle det vara väldigt få människor som tog det! Och ändå är sanningen den att det bara är hans sätt som fungerar. Vi vill alla vara den första på så många olika sätt. Vi kan se människor i varje sfär av livet som går runt uppblåsta av sin egen betydelse, och ofta sätter de sig på andra för att behålla sin egen position. Det är motsatsen till Jesu sätt och kan aldrig leda till någon bestående lycka. Den här veckan uppmanas vi att sätta andra människor först, särskilt i våra familjer och samhällen för att få uppleva den glädje som detta medför.
DE PAR SOM BER TILLSAMMAN HÅLLER SAMMAN.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Fader, vägled oss när du styr skapelsen
enligt din kärleks lag.
Må vi, som ett par, älska varandra och komma till fullkomlighet
 i det eviga livet  som är förberett för oss.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är  på var sitt håll
Herren låt gåvan av vårt äktenskap som vi ger som ett offer
för att visa vår tro och vår kärlek, vara tilltalande för dig.
Genom livet i vårt sakrament
kan vi bli mer fullständigt förenade med Kristus din Son.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, hjälp oss genom din godhet.
Gör oss starka i vår kärlek och i vårt engagemang.
Lått oss sätta din kärleks samlande mysterium i handling.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt kan du överraska din fru / make med din kärlek den här veckan?
För andra: Be tillsammans som ett par för barn och unga i veckan så att de kan hitta Kristi närvaro i sina liv när de växer upp.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter