Påskdagen - Kristi uppståndelse

Kära vänner!
 Jag önskar er alla  inför nästa vecka och veckorna och månaderna framöver en väldigt glad påsk- även om det i morse såg ut mer som jul än påsk, när man tittade ut genom fönstret!! Jag gillar den här tiden på året väldigt mycket. Dagarna förlängs hela tiden; vädret lovar att bli bättre, känslan av Kristi uppståndelse ligger i luften och människorna mår i !alllmänhet bättre
 
Men, vi har fortfarande Stilla veckan  framför oss att fira. Det här är en underbar vecka i vår vandring med Kristus då vi vandrar med honom genom hans lidande och död med  insikten av hans uppståndelse och det stora under som det innebär. Ni kommer att vara i mina böner varje dag denna vecka att bortom allt detta och hos oss alla, att Herren kommer beröra våra hjärtan och ge en allt större tro och ett större hopp, att föra ut till världen vi lever i. Jag kommer att be för er att Herren kommer att göra er kärlek till varandra allt större  i äktenskapet och familjelivet så att världen genom er kärlek och Guds kärlek kan bli en bra plats för oss alla.
Johnny

21 – 27 april,  En dag att fira
"De har tagit Herren ut ur graven", sade Maria Magdala, "och vi vet inte var de har lagt honom." På den första påskmorgonen fanns det en känsla av spänning bland lärjungarna, men den var blandad med ångest och rädsla. De visste inte vad som hände, men de visste att det var något. När vi firar vår påsk vet vi exakt vad som har hänt. Men vi kan vara så bekanta med denna underbara sanning att vi kanske inte har någon känsla av sensation inför det. Det var inte soldaterna som tog Jesu kropp från graven utan snarare Guds kraft, och den plats som Gud har lagt Jesus, är  i våra hjärtan, våra sinnen, i våra relationer med varandra, ovanför oss, under oss, runt omkring oss. Den djupaste verkligheten i våra liv har förändrats för alltid av det som hände idag, att Jesus är uppstånden och bor hos oss i våra hem och i vår församling, och det är där vi måste vara tillsammans  och samverka med honom.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Gud, vår Fader, genom att upphöja Kristus, din Son
erövrade du dödens kraft
och öppnade vägen för oss till det eviga livet.
Låt vår högtid idag resa oss upp,
och förnya vårt liv i äktenskapet genom den helige Ande som finns inom oss.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, med påskens glädje erbjuder vi dig gåvan av vår kärlek.
Ge oss en förnyad glädje i vårt äktenskap
och en glädjens känsla inför veckan som kommer.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Kärlekens fader, vaka över oss i vårt äktenskap
och för oss till uppståndelsens härlighet
som är lovat i detta påskmysterium.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen.

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt kan du föra en känsla av glädje och lycka till din fru / make i veckan?
För andra: Finns någon du vet som behöver ett besök eller ett uppmuntrande ord vid denna påsktid? Hur kan ni som ge det till dem i veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter