Artonde söndagen under året

Kära vänner,
 
Tack för era böner förra veckan. De var mycket värdefulla för mig. Vi hade en traumatisk vecka med det mycket plötsliga dödsfallet av Fr. Phil Dunlea. Tack och lov, hade vi en underbart fin begravning för honom i sällskap med hans familj och hans många vänner. Blandat med denna sorg hade jag också glädjen över bröllopet med Caoimhe och Tom på torsdag. Det var ett stort privilegium att få vara med dem på deras speciella dag. Fortsätt be för dem att deras äktenskap kommer att bli allt mer av det de ser fram emot.
 
Bifogat är mina inlägg för nästa vecka. Återigen är det ett mycket utmanande Guds ord men ett så viktigt ord för oss alla. Det är ett nöje för mig att vara på denna resa med er och att veta att det finns så många par som arbetar med att bygga sina äktenskap genom detta program och på så många andra sätt. Tack för den uppmuntran ni ger mig.
 
Fortsätt be också för mig varje vecka. Ni är i mina böner varje dag. Må Gud välsigna er och alla era nära och kära med lycka och glädje varje dag i era liv.
 
Johnny
 

4 - 10 augusti, Våra förhärdade hjärtan
Jesus sade till dem: ”Se till, att ni tar er till vara för allt slags girighet; ty en människas liv beror icke därpå att hon har överflöd på ägodelar.”. Vilket svårt budskap är det  inte för oss idag att lyssna till, och ändå är det så viktig. Våra liv styrs mer och mer av behovet av att hasta vidare så att vi i allt högre grad har mindre och mindre tid för de riktigt viktiga sakerna i livet. Jesus är mycket tydlig om vad dessa viktiga saker är; de saker som kan ge oss en verklig trygghet. Dessa är naturligtvis kärlek till Gud av hela vårt hjärta så att vi kan veta varifrån vi kom och vart vi är på väg, och kärlek till varandra så att vi kan känna den verkliga glädjen att var på resa genom detta liv. Detta är vårt budskap som ger hopp till vår oroliga värld. Vi måste själva  som Kristi efterföljare arbeta för att efterleva det.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Evige godhetens Fader,
vårt ursprung och vägledare, var nära oss
och hör bönerna från alla som prisar dig.
Förlåt oss våra synder,
Återupprätta oss till livet genom vårt äktenskaps sakrament,
och håll oss trygga i din kärlek.
Detta ber vi genom Kristus, vår Herre.       

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Barmhärtiga Herre gör vår kärlek till varandra helig.
Låt vårt äktenskaps andliga offer
göra oss till en evig gåva till dig.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.           

Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, du ger oss styrkan i det nya livet
genom kraften i din heliga ande.
Skydda oss som ett gift par med din kärlek
och förbered oss för vår eviga förlossning.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vad tycker du är svårast att släppa taget om i förhållande till din fru / make? Hur kan du arbeta med det den här veckan?
För andra: Vad kan du ge, som ett par, av dina ägodelar till någon i nöd under den kommande veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter