Tjugofjärde söndagen under året

Kära vänner!
Det är bra att vara tillbaka hos er igen. Jag tillbringade de senaste veckorna i Italien där Mary & Jim Corry firade sin guldbröllopsdag med sin familj och några nära vänner. Det var en fantastisk upplevelse att få vara där i solskenet och den höga temperaturen. Detta gör det svårare att vara tillbaka här i regnet och kylan!! Det var särskilt roligt för mig att vara med Mary & Jim vid detta speciella tillfälle.  
Jag har bifogat nyhetsbladet för nästa vecka. Som alltid finns det en stor utmaning i Guds ord, men en utmaning som kan ge lycka och glädje genom våra ansträngningar att möta det. Jag hoppas att ni kommer att finna det användbart för er själva och för er familj.  
Jag åker till Esker, Co. Galway, på fredag ​​i tio dagar för att göra ett yttre missionsuppdrag i två församlingar i Clonfert stift. Jag borde kunna skicka nyhetsbrevet för följande vecka därifrån. Ni kommer att vara i mina böner varje dag för att tacka Gud för er och att be om Guds välsignelse åt er och åt de ni älskar. 
Johnny

 15 - 21 september, Han välkomnar syndare
”Den här mannen”, klagade de skriftlärde, ”välkomnar syndare och äter med dem”. En av de härliga sakerna i evangelierna är antalet måltider som Jesus delar med människorna, vilken kulminerar i den sista måltiden med sina lärjungar. När vi tänker på en måltid fokuserar vi omedelbart på mat. För Jesus var huvudfokuset under sin tid på de människor som han delade mat med, eftersom en måltid var ett tecken på vänskap och ett löfte om vänskap.
Ingen utesluts från detta tecken och detta var en källa till skandal för de självgoda människorna när de såg honom äta med syndare. Hans budskap är högt och tydligt - han är där för alla.
En av de största utmaningarna för oss idag är att återställa denna känsla av måltiden som ett tillfälle att ständigt förnya våra relationer, särskilt i våra familjer. Den vanliga familjemåltiden kommer att göra mer för att förena oss än alla andra åtgärder vi kan vidta eftersom det hjälper oss att inkludera varandra i våra liv.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige Gud, vår skapare och vägledare,
Låt oss tjäna dig av hela vårt hjärta
och erfara din förlåtelse och kärlek i våra liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre hör ditt folks böner
och ta emot gåvan vår kärlek i äktenskapet.
Må vår kärlek till varandra
ge oss frälsning till oss och alla dem vi möter.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.

Kvälls och nattbön tillsammans
Herre, låt den kärleksgåva du har gett oss
påverka våra tankar och handlingar.
Må din ande leda och vägleda oss på ditt sätt.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: På vilka sätt behöver du förlåtelse av din fru / make? Hur kan du  arbeta med det den här veckan?
För andra: Kan du göra en speciell ansträngning för att fira bekräftelsensoch  botens sakrament den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter