Fjärde påsksöndagen 

Kära vänner!
 Med detta mejl kommer vi in i maj månad - och fortfarande är samhället nedstängt!  Fortfarande ser det ut som detta kommer att pågå ett tag till. Jag hoppas att ni klarar av det och kanske till och med kan dra nytta av det på många sätt. Liksom alla andra, skulle jag vilja se slutet på det hela, men tack och lov går det bra för mig under den här tiden. Det goda vädret har inneburit en hel del frisk luft för mn del varje dag vilket är en välsignelse, och jag finner mig själv bedjande mer än vanligt eftersom jag har tid för det. Inte en dålig sak alls!
                                                                                                     
Bifogat är mitt bidrag för nästa vecka. Temat för detta – livets överflöd – vilket är mycket lämpligt för vår situation idag. Den här tiden måste vi använda för att hjälpa oss mot det överflöd  i livet som Jesus önskar för oss. När ni arbetar med detta tillsammans och ber för varandra om det och för er familj och gemenskap, ska ni vara ni säkra på att ni ockå är i mina böner varje dag.
 
Må Gud hålla er och alla era nära och kära fria från skador från detta virus och alla andra sjukdomar. Och må Gud föra oss alla säkert fram till en bättre tid snart.  Fortsätt att be för mig och för varandra.
Johnny

3  -  9  maj, Kristus,  vägen till nytt liv
"Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd."  Du kunde inte få en tydligare avsiktsförklaring och önskan än så från någon.  Att utöva vår tro handlar om att förverkliga Jesu önskan.   Det var därför han gav oss sitt bud att älska varandra.  Att uppfylla denna längtan bör vara vårt mål i allt vi gör.  Det är den stora uppgiften för varje gift par, att hjälpa den andra person att komma till största uppfyllelse av hennes / hans potential.  Och om föräldrar vill veta vad deras föräldraskap handlar om, har de en sann redogörelse för det i detta Kristi ord.  Föräldraskap handlar inte om vad de ger till sina barn utan hur de hjälper sina barn att bli som individer.  Det är också ett ord för varje församling denna vecka. Vi kan bara fullborda Jesu önskan när alla deltar fullt ut. Vi vågar inte nöja oss med något mindre än det bästa.
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktig och evige  Gud, ge oss
från modet av Kristus, vår herde,
ny styrka i vår kärlek
och led oss till att gå med de heliga i himlen
genom vårt äktenskaps sakrament.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, återställ glädjen i vår kärlek till varandra i vårt äktenskap.
Må Kristi vår återlösares fortsatta arbete i oss
ge oss evig glädje.
Vi ber detta genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, evige herde, vaka över oss och skydda oss.
Må vår kärlek i äktenskapet växa denna vecka på ett sätt
som kommer att föra var och en av oss till  ett liv i överflöd.
Vi ber vår bön genom Kristus till vår Herre. Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kan du tillföra en  frisk fläkt till ditt äktenskap denna vecka?
För andra: Tänk på någon grupp vars arbete är för dem som har förlorat hoppet på något sätt.  Hur kan du som par hjälpa dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter