Fjortonde söndagen under året

Kära vänner!
 Tack gode Gud för att vi hade en sådan trevlig och framgångsrik Novena som avslutades under förra lördagskvällen. Jag hoppas att ni hade en chans att ta del av den.  Jag var mycket medveten om att väldigt många människor var med oss under dessa nio dagar. Jag bad för er alla varje dag, att Gud skulle vara med er och välsigna er och alla era nära och kära.
 
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter.Temat är mycket lämpligt för oss vid denna tid eftersom Jesus inbjuder oss att komma till honom och han lovar oss vila och frid. De flesta av oss är under stor press nu under Covid-19 pandemin, som fortsätter att påverka våra liv.  Med honom kan vi hitta vår väg framåt personligen, som par och som familjer.  Hans löfte går att lita på.
 
Ni kommer alltid att vara i mina böner varje dag den kommande veckan.  Fortsätt att be för mig och för varandra.  Må Gud hålla oss alla  trygga säkra från all skada så att vi kan växa i kärlek.  Tack för er godhet och trofasthet.
 
Johnny

5 - 11 juli, Kom till mig, så ska jag ge er vila
Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila”. Hur mycket behöver vi inte höra de orden från Kristus idag och lyssna till det.  Vi har aldrig haft så många tidsbesparande enheter som borde göra livet lättare för oss, och ändå har vi aldrig varit så upptagna!  Människor har så svårt att slappna av och vara tacksamma för alla underbara saker i livet.  Vår värld behöver vittnesbördet från människor som är villiga att ta tid för sina kärleksrelationer på ett sätt som säger att det är den viktigaste delen av livet.  Vi ger detta vittnesbörd bara genom att ta oss tid för söndagsmässan, men det är också väldigt viktigt att verkligen ta sig tid och inte bara rusa in och ut igen. Vi ger detta vittnesbörd genom gifta par som tar sig regelbunden tid för deras förhållande, särskilt genom att gå kurser som hjälper dem att växa i kärlek. Vi ger detta vittnesbörd från  föräldrar när de regelbundet ger sin tid till sina barn istället för att andra ska ta hand om dem hela tiden.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar
Fader, genom Jesu lydnad, din tjänare och din Son,
frälste du en fallen värld.
Befria oss från synd, fördjupa vårt äktenskaps sakrament,
och ge oss den glädje som varar för evigt.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen (amen)

Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, låt vår kärleksgåva till varandra i äktenskapet
bringa ära till ditt namn
och för oss närmare evigt liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, må vi aldrig låta bli att prisa Dig och varandra,
för livets fullhet som du  ger  oss i vår kärlek till varandra.
Vi ber detta genom Kristus, vår Herre. Amen (amen)
 
Diskussion och aktivitetsfrågor 
För ditt äktenskap: På vilket sätt behöver du din fru / make visa sin kärlek till  dig och ta hand om dig under dessa sommarmånader?   Dela det den här veckan.
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för  sommarlediga och utsatta barn.  Hur kan du som par hjälpa dem den här veckan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter