Andra söndagen i advent

Kära vänner!
Idag börjar vi december månad och vi är i ”lock down” här i norra Irland! Alla verkar prata om hur annorlunda den här julen kommer att bli. Vissa människor föreslår till och med att vi borde skjuta upp julen ett par månader och att vi kanske skulle kunna fira den ordentligt senare!
   Den kommer att bli annorlunda, men det betyder inte att den inte kan bli en av de bästa jular vi någonsin haft. Vi förunnas på grund av Covid-19 och de begränsningar som ligger på oss på grund av detta att på alla sätt gå tillbaka till det väsentliga. Det väsentliga för julen är att vi firar det under som Kristi födelse är, i stallet, i Betlehem, i total fattigdom och gömd undan från alla. Hur passande är det inte i år. Det är upp till oss som troende och kärleksfulla människor att gå in i detta mysterium och verkligen låta det röra våra hjärtan och våra liv. Det är upp till var och en av oss att hitta sätt att göra det på, för att det ska bli till en mycket speciell tid för våra familjer och dem vi älskar.
   Vi kan använda dessa kommande tre veckor för att förbereda oss för detta firande och göra våra planer så att de blir mer livgivande, trots att de kommer att vara annorlunda. Börja dessa förberedelser med att förnya er  kärlek till varandra i ert äktenskap och familjeliv. Stora saker kan hända därifrån.
   Ni kommer att vara i mina böner som alltid genom denna tid. Fortsätt att be för mig och för varandra. Och må Gud välsigna er alltid och hålla er och era nära och kära säkra genom denna tid.
Johnny

6 - 12 6december , De goda nyheterna
Den står skrivet i profeten Jesajas bok: "En röst ropar: Bana väg för Herren genom öknen, gör en jämn väg i ödemarken för vår Gud!"  När vi hör de orden tänker vi automatiskt på Johannes Döparen och de handlar säkert om honom.  Men de handlar också om oss.  Var och en av oss  har en uppgift att bereda en väg för Herren så att han kan träda in i vår värld i dag; att göra hans stigar raka så att han kan komma in i varje människas hjärta, där han vill leva.  Vissa av oss, som Johannes Döparen, gör detta genom att predika. Det viktigaste sättet är dock genom kärlek. Vår kärlek måste vara aktiv och växande oavsett om det är i äktenskapet eller i familjelivet.  Detta kräver ett engagemang och ansträngning varje dag så att de vi älskar får möjlighet att veta hur  älskade de är. Denna kärlek måste föras till våra församlingar så att alla kan hitta ett hem bland oss. 
Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Maktens och barmhärtighet Gud öppna våra hjärtan till ett stort välkomnande.
Ta bort de saker som hindrar oss från att ta emot Kristus med glädje,
så att vi får dela hans visdom i vårt äktenskap
och bli ett med honom när han kommer i härlighet.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Bön mitt på dagen när vi är skilda åt
Herre, vi är ingenting utan dig.
Såsom du stöder oss med din nåd
ta emot våra böner och gåvan av vår  kärlek i äktenskapet.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Fader, du ger oss så många underbara kärleksgåvor.
Lär oss att klokt döma det som finns på jorden
och att älska det som finns i himlen,
genom att att  dela dem med varadra genom vårt äktenskaps sakrament.
Detta ber vi om genom Kristus vår Herre.  Amen
 
Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vilka är tre av de trevligaste sidorna hos din fru / man just nu?  Hur kan hon/han få veta det den här veckan?
För andra: Välj två eller tre personer som är speciella för er som ett par.  Vilka är tre av de bästa gåvor var och en av dem har?  Hur kan ni berätta det för dem, den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter