Kristi kropp och blods högtid 

Kära vänner!
 Är det inte härligt att se och känna sommarvädret!! Låt det få vara länge! Jag hoppas att allt går bra för er och era nära och kära och att ni nu kommer att ha en riktigt bra tid framför er under de kommande månaderna.
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag och veckan efter den. Temat är en av mina favoriter när vi tänker på och ber kring det underbara mysteriet med eukaristin, Kristi kropp och blod. Förra helgen koncentrerade vi oss på Guds mysterium som en treenighet av personer Fader, Son och Helig Ande – en Gud så långt bortom allt, till och med våra vildaste fantasier, att allt vi kan göra är att låta oss uppfyllas med vördnad.
 
I Kristi kropp och blods högtid är vi fokuserade på samma Gud som har kommit oss mycket nära i Kristus och genom sin gåva av sig själv till oss som vår mat och dryck. Vördnad är återigen det lämpliga ordet, men den här gången i en medvetenhet om närheten i hans närvaro i oss och hos oss.
 Ni kommer att vara i mina böner hela veckan som vanligt. Jag ber att ni välsignas med lycka och glädje i er kärlek till varandra. Må Gud skydda er från all skada och nära varandra. Fortsätt att be för mig och för alla dem som förenas med oss i denna bön.
Johnny

6  –  12juni, Kristi kropp och blod
"Tag och ät", sa Jesus, "Det här är min kropp.  Detta är mitt blod, förbundets blod som skall utgjutas för många."  Vilken extraordinär kärlek Kristus hyser, för oss som fick honom att ge oss detta underbara sakrament genom vilket han är vår mat och dryck.  Och ändå blir vi så vana vid vetskapen om det att vi till och med kan se det som en börda.  Men vi gör samma sak med vår kärlek till varandra.  I äktenskap och familjeliv känner sig många tyngda av kärlekens krav.  I församlingslivet kan vi nöja oss med ett minimum.  Den här veckan är en mycket speciell tid för att förnya den känsla av vördnad som borde vara vår, när vi tänker på omfattningen av Guds kärlek till oss, och privilegiet av vår kärlek till varandra.  Detta är en vecka att ropa: "Min Herre, och min Gud" och att säga till varandra igen "Jag älskar dig".  
 Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Herre Jesus Kristus, du gav oss eukaristin
som minnesmärke över ditt lidande och din död.
Må vår tillbedjan av detta sakrament som är din kropp och ditt blod
hjälpa oss att uppleva frälsningen du vann för oss
och friden av ditt rike i vårt äktenskap.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Bön under dagen, när vi är skilda år
Herre, må vårt äktenskaps sakrament
stärkas av ditt kropps och blods sakrament.
Må vi föra den enighet och frid
som  också är din önskan till vår värld.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)
 
Kvälls och nattbön tillsammans
Herre Jesus Kristus,
du ger oss din kropp och blod i eukaristin
som ett tecken på att vi som ett gift par redan nu delar ditt liv.
Må vi komma att äga det helt i ditt rike.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen (Amen)

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vilka rädslor har du i ditt äktenskap och familjeliv?  Dela dessa med varandra den här veckan.
För andra: Finns det någon som du kan uppmuntra den här veckan att börja gå på mässan igen?  Hur kunde du gå till väga?
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter