Fjärde söndagen i advent

Kära vänner!
Bifogat finns mitt bidrag för fjärde veckan i advent. Detta för oss fram till juldagen. Det är svårt att tro att vi är så nära den stora högtiden. Jag hoppas att ni kommer att finna detta bidrag till hjälp för er själva och för ert familjeliv under den kommande veckan.
Maria är väldigt central den kommande veckan. Hon hjälper oss att komma ihåg vad julen handlar om och hur man förbereder sig för den och lever i den efteråt. Gör henne central i ditt eget liv den här veckan och även en mittpunkt i ditt hem. Det skulle vara en mycket bra vecka att be rosenkransen tillsammans om ni inte gör detta regelbundet redan, för att genom rosenkransen uppleva kraften i Guds kärlek som förvandlar er kärlek till varandra som par och / eller som familjer.
Jag kommer att kontakta er nästa vecka igen. Under tiden kommer jag att be för er varje dag. Må Gud vara med er för att fylla er med glädje och frid. Må Gud skydda er och alla era nära och kära från all skada och hålla er i nära gemenskap med varandra.
Johnny

19 - 25december Marias  barn:  Fridens  furste
Elisabet ropade med hög röst: "Välsignad är du mer än andra kvinnor, och välsignat det barn du bär inom dig" Den här veckan firar vi julens underbara högtid. Maria är den överlägset bästa personen att lära oss vad det handlar om eftersom hon var en mycket central person den första julen.
Det första hon lär oss är att julen i första hand handlar om Kristus. Hur uppenbart borde det inte vara för oss, och ändå handlar den istället om så många andra saker för så många människor idag.
Det andra Maria lär oss om julen är att det handlar om Guds måttlösa kärlek till oss precis sådana som vi är. Var och en av oss är så dyrbar i Guds ögon att julen skulle ha hänt om vi var den enda personen som någonsin levt.  Det är dags att våga släppta taget och öppna upp för den kärleken.
Det tredje är att det handlar om familjen – vår kärlek till varandra i våra hem och att vara en familj tillsammans i vår församling.   
   Par som ber tillsammans håller ihop.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
Herre, fyll våra hjärtan med din kärlek,
och som du uppenbarade Din Sons ankomst
i vårt kött, för oss av en ängel,
så led oss, som ett gift par, genom ditt lidande och död
till äran av hans uppståndelse.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, må Andens kraft
som helgade Maria, din Sons moder
göra vår kärlek helig till varandra i vårt  äktenskap
så att vi kan ge ära åt ditt namn.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen

Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, genom vårt äktenskaps sakrament
får vi löftet om frälsning;
när julen närmar sig låt oss att växa i tro och kärlek
för att fira Kristi vår Frälsares ankomst.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Diskussions- och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  Vilka är några av de bästa sakerna som har hänt dig på grund av ditt äktenskap?  Dela detta med varandra den här veckan.
För andra: Hur ska ni som par skapa en känsla av frid till dem som står er närmast den här veckan?                          

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter