Sextonde söndagen under året

Kära vänner!
Bifogat hittar du mitt bidrag till parbönen och nyhetsbrevet för nästa söndag, 16:e söndagen under året, och veckan därpå. Jag hoppas att ni kommer att finna det till hjälp för er själva på er resa av tro och kärlek.
Tanken som jag har fastnat för handlar om vad Jesus sa till Marta – ”du oroar dig och oroar dig för många saker men bara en behövs!” Så sant det är i allas våra liv. Ta en titt på hur sant det är för dig i ditt förhållande för närvarande. Det kan vara en svår sak att titta på eftersom det händer så många viktiga saker samtidigt. När dessa blir ett problem för att kunna älska måste man titta på,  och sortera ut dem. 
Jag kommer att be för er varje dag i veckan som kommer, såsom jag gör varje dag, så att du alltid kan hitta glädjen i din kärlek även i de mest stressiga tiderna. Be för mig och för alla dem som följer detta program vecka för vecka. Må Guds välsignelse av frid och lycka vara med oss alla, och med alla dem vi älskar. Tack.
Johnny

17 – 23 juli, Jesus, vår vän
"Marta, Marta", sade Jesus, "du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs."  Nivån av stress och ångest är mycket hög för väldigt många människor i dagens värld.  Idag vill Jesus att vi som hans efterföljare ska titta på detta och göra något åt det.  Det handlar om att prioritera.  En mycket viktig prioritering för oss alla är vår hälsa till kropp, själ och ande.  Det tar tid att ta hand om oss själva ordentligt men det är väl spenderad tid. En annan prioritet som är avgörande är våra nära relationer i äktenskap och familj.  Hur lätt är det inte att de läggs åt sidan på grund av alla andra saker och människor i våra liv.  Vi är kallade att rätta till detta den här veckan.  Det enda sättet att göra det är att ge våra nära och kära tid och uppmärksamhet. En tredje prioritet är Guds rike, som är ett rike av frid, glädje, kärlek, förundran, och omsorg om de fattiga och behövande.  Om vi tar hand om allt detta kommer allt annat att falla på plats. 
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar
Herre, var barmhärtig mot ditt folk.
Fyll oss med dina gåvor och gör oss alltid ivriga
att tjäna dig genom vårt äktenskap i tro, hopp och kärlek.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
 
Herre, för oss närmare frälsningen
genom den gåva  vi ger av vår kärlek i äktenskapet.
Öka ömheten i vår kärlek
så att vi kan utstråla skönheten i din kärlek
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans 
Barmhärtige Fader fyller oss med din Andes gåvor.
Ge oss en ny känsla av mening i vårt äktenskaps sakrament
och för oss till ett nytt liv i dig.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Veckans diskussions- och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap:  Hur kan du vara mer romantisk tillsammans med din fru / man den här veckan?
För andra: Vem kan ni som par bli vän med på ett speciellt sätt den här veckan?  Hur ska du genomföra det?         

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter